Nora Iuga este pseudonimul literar al Eleonorei Almosnino, poeta, romanciera, eseista romana si traducatoare din limba germana.

Va puteti confirma prezenta la
Andreea Molocea
andreea_molocea@yahoo.com
0727 723 886

Despre NORA IUGA

Nora Iuga este pseudonimul literar al Eleonorei Almosnino, (n. 4 ianuarie 1932, Bucuresti) poeta, romanciera, eseista romana si traducatoare din limba germana. Este sotia poetului George Almosnino si mama balerinului Tiberiu Almosnino. Licentiata a Facultatii de Filologie, specializarea Germanistica, Universitatea din Bucuresti (1953). I-a avut ca profesori pe Tudor Vianu si George Calinescu. Profesoara de limba germana intre 1954 si 1955. Lucreaza ca bibliograf la Biblioteca Centrala de stat, in perioada 1955-1969. Din 1969 pana in 1977, a fost redactor la Editura Enciclopedica. Jurnalista la ziarele de limba germana "Neuer Weg" si "Volk und Kultur" (1977-1986). Din 1971 este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si membra PEN-Club. Sustine lecturi publice in strainatate si primeste numeroase burse de creatie. La 79 de ani, Nora Iuga a devenit cel mai varstnic blogger literar (www.noraiuga.wordpress.com).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

A castigat in 2009 cea mai importanta bursa oferita de statul german unui scriitor strain: Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). A publicat de-a lungul anilor peste 20 de volume de poezie si proza, a tradus peste 15 volume din literatura germana si volumele ei au fost traduse in peste 10 limbi straine. Cel mai trecent volum publicat de Nora Iuga este jurnalul Berlinul meu e un monolog aparut in decembrie 2010 la editura Cartea Romaneasca.

Organizator eveniment: Centrul FILIA


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri