Muzica de camera salveaza bisericile de lemn!

12:01, 27 Ianuarie 2011 publicat în Entertainment

Acest concert este primul dintr-o serie de 6 concerte organizate cu scopul strangerii de fonduri pentru interventiile urgente necesare salvarii mai multor biserici de lemn din nordul Olteniei si sudul Transilvaniei, clasate pe lista monumentelor istorice romanesti.

Daca nu se vor face interventii urgente, in 10 ani aceste biserici vor disparea cu totul. Exista trei operatii de interventie urgenta, de tip SMURD, care pot salva bisericile de lemn: protectie la acoperisuri si sprijiniri, indepartarea apelor de ploaie de la talpa fundatiei si consolidarea picturii desprinse de pe perete.

Aceste operatii de urgenta nu sunt costisitoare - intre 3.000 - 6.000 EURO pentru o biserica, dar necesita viteza de reactie, organizare si solidaritate intre comunitate si arhitecti, pictori, restauratori si constructori.

Citeste si:
Radio ZU este radioul NUMĂRUL 1 în București și devine lider la...
Radio ZU este radioul NUMĂRUL...

Dupa ce biserica a fost asigurata impotriva colapsului, urmeaza faza de studii, in care se fac masuratorile, expertiza, bugetul de cheltuieli si proiectul de restaurare, dupa care se poate trece la consolidarea si restaurarea bisericii. Pentru a reusi consolidarea si restaurarea bisericilor de lemn, trebuie mai intai sa fie salvate de la disparitie.

Citeste si:
Trei elevi români laureaţi ai unui prestigios concurs internaţional...
Trei elevi români laureaţi ai...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri