Gandit ca o reverenta in fata frumusetii muzicii preclasice, concertul propune o imbinare sprintara intre vechi si nou, intre arta solistica a chitarei si expresia moderna a muzicii electronice.

Marti, 7 decembrie 2010, ora 20.30, Maxim Belciug (chitara) si Vlaicu Golcea (instrumente electronice) sustin un concert extraordinar la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Gandit ca o reverenta in fata frumusetii muzicii preclasice, concertul propune o imbinare sprintara intre vechi si nou, intre arta solistica a chitarei si expresia moderna a muzicii electronice. Mari compozitori ai epocii renascentiste si baroce precum Domenico Scarlatti, Gaspar Sanz sau Johann Sebastian Bach sunt prezentati in straie noi, cu roluri de DJ, animatori si imblanzitori ai sunetelor electronice. Umbre din trecut, invocate nostalgic de o chitara si un cor de instrumente digitale, spre luminarea mintii. Pentru ca, in fond, daca muzica nu e, nimic nu e.” (Vlaicu Golcea si Maxim Belciug)

Vlaicu Golcea

Cu o discografie de peste 30 de titluri aparute in tara si peste hotare si o bogata activitate concertistica, compozitor si muzician de jazz, Vlaicu Golcea isi desfasoara activitatea muzicala si in diverse domenii ale artei sincretice : muzica de teatru, de dans contemporan, film ( lung si scurt metraj ), instalatii multimedia. Debutul in muzica de teatru l-a facut alaturi de Radu Afrim ( “Mansarda la Paris cu vedere spre moarte” – Teatrul National Cluj ). De atunci a mai semnat muzica la alte 30 de spectacole de teatru iar in 2009 a primit premiul Uniter pentru muzica de teatru. Cu Teatrul Odeon a avut pana acum patru colaborari la spectacolele : “Extrem” ( regia Sorin Militaru ), “ joi mega.Joy”,” E doar sfarsitul lumii” si” Cata speranta” (regia Radu Afrim )

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Maxim Belciug incepe studiul chitarei clasice la varsta de 10 ani, iar din 1993, dupa obtinerea licentei in Filologie in cadrul Universitatii din Bucuresti, se dedica muzicii si chitarei, concertand adesea pe scenele provinciei si ale Bucurestilor si participand la diverse festivaluri internationale de chitara sau de muzica de camera.

Traseul recitalurilor sale leaga Romania de Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franta, Scandinavia, Italia, etc.

In 1998, Maxim marcheaza o premiera – lanseaza primul CD de chitara clasica editat in Romania: “Miniaturi Eclectice”.

In 2004 ii apare un nou CD, cu lucrari din Renastere. In 2005 ii apar 2 noi CD-uri, de data aceasta in formula de voce (Maria Raducanu) acompaniata la chitara; unul cuprinzand muzica ruseasca (“Troika”), celalalt muzica spaniola (“La Tarara”). Ultima aparitie discografica dateaza din primavara anului 2006, cand Maxim dedica publicului un nou CD de chitara solo intitulat, simplu, “Preafrumoase”.

Durata spectacolului 1 h; Pretul biletelor 21.20 lei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri