In 1970, cand a fost publicata pentru prima oara, "Femeia eunuc" a lui Germaine Greer a produs o adevarata unda de soc resimtita in intreaga lume.
In 1970, cand a fost publicat pentru prima oar, Femeia eunuc a lui Germaine Greer a produs o adevrat und de oc resimit in intreaga lume. A devenit rapid un bestseller internaional, tradus in peste dousprezece limbi, i o carte de referin in istoria micrii feministe. Pornind de la premisa c eliberarea sexual este cheia eliberrii femeilor, Greer trateaz diferenele biologice inerente i inalterabile dintre femei i brbai, precum i diferenele psihologice profunde ce rezult din condiionarea social. Pornind de la istorie, literatur, biologie i cultur popular, examinarea sangeroas a opresiunii femeii este un comentariu social vital, argumentat cu pasiune. Se pare c timpul nu face decat s consolideze valoarea acestei cri, iar Germaine Greer se incadreaz, alturi de Simone de Beauvoir i Valerie Solanis, in lupta de emancipare feminist, dinainte ca acest termen s fi fost inventat. Pe alocuri amuzant, alteori feroce i de multe ori frustrant, Femeia eunuc rmane un document ce face palpabile atat pasiunea, cat i veninul pe care l-a adus lumii al doilea val de Feminism. Cartea este dovada istoric irefutabil a punctului din care am pornit, dar i proiecia zguduitoare a drumului pe care inc il mai avem de parcurs. Cartea a aparut la editura Curtea Veche

Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Femeia eunuc.