Initiatorii primului oras virtual romanesc destinat organizarii de evenimente reale pentru afaceri si cultura au pornit cu dreptul.
Initiatorii primului oras virtual romanesc destinat organizarii de evenimente reale pentru afaceri si cultura au pornit cu dreptul. A fost inaugurata prima galerie de pictura romaneasca din lumea virtuala (pictori reali, picturi reale). Primii pictori romani care isi expun lucrarile in aceasta galerie de arta tridimensionala se numesc Georgiana Manea si Cristi Suteu. Pentru a va forma o parere puteti viziona urmatorul scurt filmulet:Cateva cuvinte depre opera celor doi pictori:

Despre Cristi Suteu:
Pictura lui Cristi Suteu, este o pictura lucida ce nu lasa loc de interpretare. Vrea sa 'devoreze' aparenta, iluzia, incercand sa treaca dincolo ; orice insemnand dincolo. Incercarea de a te elibera de trup - materie - ( ca mod de prezentare folosind redarea lor pe fragmente ).
Imaginea reprezinta o abordare figurativa, fara elemente decorative, fara o abundenta a detaliilor, ci o reprezentare stricta, inserate fiind doar cateva elemente abstracte si geometrice.
Urmareste sa reda mai mult trairea interioara a personajelor, acestea fiind surprinse intr-o atitudine statica ce denota o anumita stare.
Stare ce face trimitere la martiriu.

Despre Georgiana Manea:
Pictura Georgianei Manea reprezinta o intalnire intre figurativ si abstract, o abordare decorativa ce insumeaza abundenta ornamentelor si a decoratiunilor.
Personajele ei feminine ating un anumit tip de idealizare cu amintiri din pictura bizantina ( vezi suprafetele de aur, tratarea personajelor ) si binenteles de artistii Secesiunii vieneze; horror vacuum, obsesia detaliului, decupajul afirmat intre figurativ si abstract, intre amanunte picturale si tenta plata constituie cateva din preocuparile actuale.
Elementele florale insotesc personajele alcatuind un joc abstract, totodata exprimarea prin ornamentatie si stilizari reda aspectul de tapiserie si de aici o intelegere subtila a abstarctului.
A creat imagini despre o lume ce salasuieste in fiecare dintre noi, o lume ce-ar trebui redescoperita pentru ca exista si vorbeste despre frumos, tinerete, flori. Intr-un cuvant doua teme fundamentale: florile si femeile, un prilej pentru ea ce confera o anumita permanenta celor ce pot fi cuprinse doar in trecere, bucuriei efemere ale simturilor, extazul vietii.

Kudika Tarot

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri