Calea simplă spre bogăție este o carte revoluționară despre investițiile în acțiuni care te va ajuta să preiei controlul asupra destinului tău financiar și să te bucuri de o situație materială prosperă, îndrumându-ți totodată pașii spre independența financiară.

Comunicat de presă

Cartea Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată de JL Collins, recent apărută în limba română la Editura ap!, ne oferă strategii simple pe care le putem folosi pentru a ne câștiga mult râvnita libertate financiară la care visăm cu toții.

Calea simplă spre bogăție este o carte revoluționară despre investițiile în acțiuni care te va ajuta să preiei controlul asupra destinului tău financiar și să te bucuri de o situație materială prosperă, îndrumându-ți totodată pașii spre independența financiară. Într-un mod simplu și captivant, Collins dezvăluie în această carte toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a face banii să lucreze pentru tine și pentru a obține libertatea financiară cu un efort minim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Autorul însuși a reușit să devină independent din punct de vedere financiar la o vârstă la care se poate bucura din plin de tot ce are mai frumos de oferit viața, de aceea, își propune să îi ajute și pe alții să urmeze această cale. Pentru că, pentru el, independența financiară înseamnă adevărata libertate, iar această libertate este cel mai valoros lucru pe care îl poți cumpăra cu bani.

În paginile acestei cărți vei găsi o multitudine de sfaturi utile pentru a-ți construi și a-ți menține averea, precum:

• Cheltuiește mai puțin decât câștigi – investește surplusul – evită datoriile;

• Evită oamenii iresponsabili din punct de vedere financiar;

• Evită consultanții în domeniul investițiilor. Mult prea mulți își urmăresc doar propriile interese.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

• Încearcă să economisești și să investești 50% din venit. Dacă nu ai datorii, acest lucru este perfect realizabil.

• Ignoră indivizii care susțin că pot prezice când vor avea loc scăderile. Ori se amăgesc singuri, ori încearcă să îți vândă ceva, ori ambele.

• Dacă poți trăi cu 4% din investițiile tale pe an, ești independent financiar.

Autorul cărții, J.L. Collins, este investitor, blogger financiar și autorul mai multor cărți. A început să muncească la vârsta de opt ani, vânzând pliciuri pentru muște din ușă în ușă. Primul job adevărat l-a obținut la vârsta de 13 ani, când a fost angajat să curețe cutii mari de înghețată, pentru un salariu de 1,25 dolari pe oră. Este licențiat în limba engleză la Universitatea din Illinois. În anul 2011 a început să scrie o serie de scrisori adresate fiicei sale în care vorbea despre bani și investiții și despre trucurile care au mers, și cele care nu au mers în cazul lui. Treptat, aceste scrisori s-au transformat într-un foarte apreciat blog de investiții. Cartea de față s-a vândut în peste 400.000 de exemplare și a fost tradusă în mai multe limbi.

„Iată câteva sugestii esențiale de care este bine să ții cont: Cheltuiește mai puțin decât câștigi – investește surplusul – evită datoriile. Fă numai asta și vei ajunge bogat. Nu doar în bani. Datoriile sunt la fel de atrăgătoare ca un corp plin de lipitori și au și cam același efect. Ia-ți cel mai ascuțit cuțit și apucă-te să răzuiești micii vampiri. Dacă stilul tău de viață corespunde – sau, Doamne ferește, depășește limitele venitului tău −, nu ești decât un sclav împopoțonat. Evită oamenii iresponsabili în plan fiscal. Nu te căsători cu o astfel de persoană și nu îi permite accesul la banii tăi. Evită consultanții în domeniul investițiilor. Mult prea mulți își urmăresc doar propriile interese. Până ajungi să fii îndeajuns de cunoscător pentru a alege unul bun, ești îndeajuns de cunoscător cât să îți gestionezi singur finanțele. Sunt banii tăi și nimeni nu va avea grijă de ei mai bine decât tine. Deții lucrurile pe care le deții, iar acestea, la rândul lor, te dețin pe tine. Banii pot cumpăra multe lucruri, dar niciunul nu este mai valoros decât libertatea. Alegerile în viață nu au întotdeauna legătură cu banii, dar trebuie să știi exact care va fi impactul financiar al alegerilor pe care le faci.”

― J.L. Collins, Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată

Foto fr si main: Overearth /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri