Karpatia Pony Show revine de 1 iunie, într-un format extins și ofertant, pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru adulți. În perioada 1-5 Iunie Domeniul Cantacuzino din Florești va fi din nou gazda iubitorilor de natură și frumos, a pasionaților de cai și de activități interactive pentru toți membrii familiei. Vor fi 4 zile de concursuri si show-uri, probe și experiențe unice cu și despre ponei, cai și nu numai. Vă veți putea implica în numeroase activități precum agrement ecvestru, aventura park, ateliere creative, vizitarea domeniului Contacuzino, shopping inspirat de lumea echitației și multe altele.  

La edițiile anterioare, Concursul pentru Ponei a adus laolaltă călăreţi adulți, adolescenți și copii, ce au participat cu 30 de ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste la probele de dresaj, obstacole și atelaje. Reprezentanțîi raselor de ponei Connemara, Apaloosa, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland, ponei olandez, cu nume “exotice” (Puppy, Polbay de Liberty, Little Snow, Bolero, Frodo, Caliope, Dodo Busuioc, Anoushka van de Wanberg) au făcut deliciul publicului în cele trei zile de concurs, la marea paradă a raselor de ponei, la concursul de împletit coame și cozi.
“Equus ferus caballus" sau poneiul este un cal mai mic cu temperament aparte și conformație specifică.Cuvântul ponei derivă din cuvântul franțuzesc "poulenet", ceea ce înseamnă un cal în miniatură.

Predecesorii sau strămoșii poneilor au dezvoltat o statură mică, deoarece au trăit la marginea habitatului locuit de cai. Poneii au fost domesticiți de oameni cu rapiditate și au fost crescuți pentru a servi unor scopuri precise. De exemplu: pentru a căra marfă sau cărbune din mine, pentru a urca pe munte cu greutăți, iar mai târziu, în scopuri de agrement sau în concursuri de echitație.

Poneii sunt considerați, în general, inteligenți și prietenoși, deși, uneori sunt descriși ca fiind încăpățânați. Sunt însă ideali pentru copiii care învață să călărească. Poneii mai mari pot fi călăriți de adulți, dar cei care nu sunt familiarizați cu caii, pot crede că poneii mai mari sunt cai care încă nu s-au maturizat!

Care este diferența dintre un cal și un ponei? Principala distincție este întocmită pe baza înălțimii, în special pentru competiții. De exemplu, Federația Internațională de Sporturi Ecvestre, ce folosește măsurători metrice, definește un ponei ca fiind un cal care măsoară mai puțin de 148 centimetri la greabăn (înălțimea de la sol la punctul care unește gatul de trunchi).
Totuși, înălțimea nu este singurul criteriu pentru a distinge caii de ponei. Poneii au oase mai groase, gâturi scurte și subțiri, capete mici cu frunți late. Pot avea o personalitate mai caldă decât caii și un nivel mai mare de inteligență ecvestră, ceea ce uneori îi face mai cooperanți cu dresorii.

Cei care vor participa la Karpatia Pony Show vor avea ocazia să observe și să se bucure de prezența numeroaselor rase de ponei și de cai, vor asista la competiţii ecvestre dinamice, jocuri și prezentări.

Karpatia Pony Show debutează cu o paradă a raselor de cai și ponei pentru familiarizarea publicului cu protagoniștii competițiilor și show-urilor, ce se vor derula în cele 4 zile de activități ecvestre.
Concursul Internațional de Probă Completă 1* (CCI 1*), Concursul de obstacole, Concursul Național de Probă Completă, Working Equitation, spectaculoase provocări “tip derby” în premieră la Karpatia Pony Show, dar și probe în oglindă, vor fi competițiile ce vor contura și întregi evenimentul. Programul competițional este completat de spectacole de acrobații călare (Jigit), show-uri ecvestre pline de adrenalină și demonstrații cu câini.
Pentru mai multe detalii despre Karpatia Pony Show puteți accesa site-ul evenimentului: https://pony.karpatiahorse.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/karpatiapony
Instagram: https://www.instagram.com/karpatia.pony.show/
Pentru bilete accesează: https://pony.karpatiahorse.ro/bilete-karpatia-pony-show-2023/
Vezi Program eveniment: https://pony.karpatiahorse.ro/program/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri