12:03, 23 Martie 2010 publicat în Entertainment

Romanul "Aprilie in Paris" ofera o lectura irezistibila in masura in care dramatismul povestii este sustinut perfect de suspans pana la ultima pagina.

«Un roman superb si alert care mentine suspansul pana la ultima pagina.» -- Booklist

Paris, 1943. Michael Roth are 21 de ani, este german si atrage interesul superiorilor sai prin faptul ca poate vorbi limba franceza fara absolut niciun pic de accent. Motiv pentru care este racolat sa lucreze ca interpret in cadrul interogatoriilor la care sunt supusi localnicii suspectati de catre autoritatile naziste. Franta este ocupata de nemti. Roth se dovedeste a fi un membru model al Gestapo-ului, desi el personal nu agreeaza principiile regimului pe care il reprezinta. Dar face pur si simplu ceea ce i se cere.

Dupa programul de lucru, alege sa-si petreaca timpul liber in cu totul alt mod decat colegii sai ofiteri, ale caror nopti se risipesc in nightcluburi si bordeluri. Michael imbraca haine civile si rataceste pe strazile Parisului, incercand sa traiasca o viata normala sub o identitate total diferita: se da drept francez, cunoaste tot felul de oameni, se prezinta sub numele Antoine. Intr-o buna zi, o cunoaste pe Chantal, fiica unui anticar, incep sa-si petreaca serile impreuna si ajung sa se indragosteasca unul de celalalt inainte de a-si revela fiecare adevarata identitate. Acest lucru va avea consecinte extrem de tragice.

Citeste si:
5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța
5 to go trece granița!...

Scris intr-un stil cinematografic, romanul Aprilie in Paris ofera o lectura irezistibila in masura in care dramatismul povestii este sustinut perfect de suspans pana la ultima pagina.

«Captivant si irezistibil. Un debut impresionant.» -- USA Today
«Aprilie in Paris este un roman puternic... Wallner surprinde cu maiestrie esenta unei lumi zbuciumate si descrie dilema unui soldat apolitic prins intre datoria de a se supune si propriile lui sentimente.» -- Frankfurter Neue Presse
«Plasat la intersectia dintre stilul lui Ken Follet si a lui Bernard Schlink, Aprilie in Paris este un roman pe care sa-l citesti si sa-l dai mai departe prietenilor: o poveste de dragoste pentru barbatii care nu plang niciodata.» -- Brigitte Magazine

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...

Michael Wallner s-a nascut la Graz, in Austria, in 1958. A lucrat ca actor si scenarist, inainte de a se dedica scrisului. Pana in prezent, a publicat mai multe romane. Cartea Aprilie in Paris a devenit un bestseller international, va aparea in 25 de tari si va fi ecranizata pentru televiziune.

Autor roman: Michael Wallner

Carte aparuta la Editura Trei; Colectia: Fiction Connection

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri