În noua producție Marvel Studios „Black Panther: Wakanda Forever / Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna”, regina Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye și Dora Milaje luptă să-și protejeze natiunea de forțe exterioare, după moartea regelui T’Challa.

Comunicat de presă

În timp ce wakandezii caută alinare în noua etapă a vieții comune, eroii trebuie să se reunească pentru a croi un nou drum pentru regatul Wakanda, cu ajutorul Câinelui de război Nakia și a lui Everett Ross.

Distribuției bine cunoscute fanilor (Letitia Wright, Lupita Nyong’O, Winston Duke, Angela Bassett, Martin Freeman) i se alătură Tenoch Huerta în rolul lui Namor, regele poporului subacvatic, și Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena și Alex Livanalli.

Distribuit de Forum Film România, „Black Panther: Wakanda Forever / Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” are premiera în cinematografe în 11 noiembrie, fiind disponibil subtitrat, 2D, 3D, IMAX 3D, Dolby Atmos 3D, 4DX, 3D dublat HU.

Doliu și durere

Evenimente ce nu pot fi ignorate, evenimente ce amenință însăși existența Wakandei și moștenirea fratelui ei iubit, o aruncă pe Shuri în vâltoarea unor aventuri pe viață și pe moarte, obligând-o să ia decizii și să-și asume riscuri fără de care Wakanda ar fi pierdută.

Potrivit regizorului Ryan Coogler, Shuri se luptă meargă mai departe și să ia parte la următorul capitol al lui Wakanda. „Ramonda își dă seama că a trecut un an de la moartea lui T’Challa și Shuri nu se reface – nu ia măsuri pentru a merge mai departe într-un mod sănătos”, spune Coogler. „Ele merg într-un loc liniștit - se îndepărtează de oraș, de tehnologie - pentru a îndeplini un ritual de doliu. Chiar atunci apare Namor.”

Debutând ca Sub-Mariner în Marvel Comics #1 în 1939, Namor este printre cele mai vechi personaje ale Universului Marvel, acționând atât ca erou, cât și ca răufăcător în anii următori. Coogler spune: „În povestea noastră, el reprezintă Talokan, o civilizație subacvatică ascunsă care este versiunea noastră reimaginată a Atlantidei din benzile desenate. Apariția lui acolo arată că Wakanda nu este atât de sigur pe cât credeau, iar el are o propunere pentru Ramonda și Shuri.”

În ciuda tehnologiei de ultimă oră și a hipervigilenței, oamenii din Wakanda nu știau de existența lui Namor și de regatul său. „Noțiunea unei societăți care a fost forțată să se ascundă din cauza evenimentelor din lumea exterioară este foarte relevantă pentru lumea «Black Panther» din universul cinematografic Marvel”, spune producătorul Nate Moore. „Ryan [Coogler] este un regizor foarte priceput în a pune aceste lucruri împreună. Preocupările lui Namor rezonează cu Ramonda și Shuri – națiunile lor au câteva lucruri în comun. Dar ele s-ar putea să nu fie de acord cu soluția lui.”

Întâlnirea cu Namor pune în mișcare eforturile din Wakanda de a ține lucrurile sub control, iar Ramonda nu poate să nu își facă griji pentru siguranța fiicei sale. „Ramonda este un personaj atât de important”, spune Moore. „Iată o mamă care și-a pierdut soțul și apoi fiul. Ea a condus Wakanda în absența regelui. Este o dihotomie interesantă să le vezi pe aceste două femei ca lideri, ca regină și prințesă, ca mamă și fiică.”

Coogler spune: „Am fost foarte încântați să explorăm relația dintre Ramonda și Shuri. Primul film are o dinamică tată-fiu. Acest film are maternitatea ca leitmotiv. Adesea, mamele trebuie să continue să fie mame chiar dacă trec prin situații dificile.”

In memoriam Chadwick Boseman

Chadwick Boseman (T’Challa) a murit în 2020, iar realizatorii filmului au făcut un mare pas înapoi să se gândească la următoarea poveste. Regele T’Challa a fost inima „Black Panther” – iar Boseman rămâne în inimile tuturor celor care au lucrat alături de el. „Decesul lui Chad i-a afectat pe cineaști și pe actori într-un mod profund”, spune Coogler. „Chad a fost partenerul nostru artistic în acest proiect, în franciză și în poveste. Îmi e dor să petrec timp cu el, doar noi doi, vorbind despre unde să ajungă personajul, încotro să o ia povestea; mereu a admirat celelalte personaje și actorii care le-au dat viață.”

Moore adaugă: „Nu credeam că Chad și-ar fi dorit ca lumea Wakanda – și efectul pe care l-a avut filmul asupra copiilor – să dispară. Din punct de vedere emoțional, mi s-a părut că a renunța cu totul ar fi fost lucrul mai ușor de făcut, dar nu ar fi fost și cel mai potrivit. Cred că avem datoria să continuăm, ducând mai departea moștenirea lui.”

În timp ce realizatorii de film se gândeau la poveste, a apărut o nouă temă: cum faci față durerii și cum depășești pierderea? Această temă și modul în care afectează fiecare personaj au ajuns să fie forța centrală a narațiunii. „Pentru ca povestea lui Wakanda să avanseze într-o lume în care T'Challa nu mai este, am investigat ce a însemnat această pierdere pentru toți oamenii pe care i-a afectat dispariția lui”, spune Moore. „Și nimeni nu a simțit mai puternic pierderea decât sora lui mai mică, Shuri.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri