Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolul de balet „Raymonda” de Alexander Glazunov, spectacolul de operă „Rigoletto” de Giuseppe Verdi și spectacolul pentru copii „Pianul cu povești”. 

Miercuri, 25 mai, ora 18:30, vă invităm la cel mai recent titlu al Stagiunii Centenare, spectacolul de balet „Raymonda” de Alexander Glazunov, regia și coregrafia Maki Asami, adaptare după Marius Petipa. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. „Raymonda” este una dintre capodoperele baletului clasic, un spectacol cu temă romantică în care iubirea triumfă. Deși, pentru Marius Petipa a fost ultima sa realizare, „Raymonda” reunește și prezintă toată ingeniozitatea, expertiza și măiestria coregrafului. În ceea ce îl privește pe compozitorul Alexander Glazunov, titlul a reprezentat prima sa experiență în muzica de balet, care mai târziu s-a dovedit a fi un succes important al moștenirii sale. Cele două spectacole de premieră și următoarele reprezentații s-au bucurat de un succes enorm la public deoarece această prodcuție a pus în evidență romantsimul, sentimentele, triumful dreptății și al iubirii, eleganța mișcărilor susținută de abundența numerelor coregrafice solistice situate la toate nivelurile de virtuozitate dând posibilitatea afirmării unui număr mare de dansatori de la debutanți până la vedetele baletului nostru.

Sâmbătă, 28 mai, și duminică, 29 mai, ora 18:30, va avea loc spectacolul cu opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, în regia lui Stephen Barlow. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul David Crescenzi în calitate de invitat. Motivat de dorința de a încerca să găsească mereu noi perspective asupra operelor pe care le pune în scenă, dar și de faptul că publicul european este receptiv la abordări îndrăznețe, Stephen Barlow a gândit un nou concept regizoral pentru opera lui Verdi. Povestea lui Rigoletto – cinicul bufon al Ducelui de Mantova care, din pricina uneltirilor sale nesăbuite, ajunge să-și piardă propria fiică, pe Gilda – a fost plasată astfel la Chicago, la începutul anului 1929; perioadă efervescentă, după cum numește regizorul perioada prohibiției, o lume condusă de gangsteri și dominată de jocuri de noroc. Stephen Barlow a fost convins că această perioadă definește cel mai bine lumea periculoasă și întunecată din opera lui Verdi. Ducele devine, în montarea de pe scena Operei Naționale București, un fel de Al Capone, iar Rigoletto un fel de comediant privat al ducelui. Revine pe scena noastră tenorul Ștefan Pop, unul din numeroșii laureați ai Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, care va interpreta rolul Ducelui de Mantua în fruntea unei distribuții din care fac parte următorii artiștii în respectivele roluri: Lucian Petrean (Rigoletto), Veronica Anușca (Gilda), Alin Anca, invitat (Sparafucile), Sorana Negrea (Maddalena), Sidonia Nica (Giovanna), Filip Panait (Monterone), Daniel Pop, invitat (Marullo), Andrei Lazăr (Borsa), Daniel Filipescu (Contele Ceprano), Andrea Novac (Contesa Ceprano), Adrian Ionescu (Ușierul), Cristina Eremia (Pajul). Cu participarea Corului și Orchestrei Operei Naționale București.

Duminică, 29 mai, ora 11:00, în foaierul Operei Naționale București va avea loc „Pianul cu Povești”, spectacol de muzică și poezie pentru copii, interactiv și cu doză consistentă de umor, în care actrița Daniela Nane vorbește cu copiii și le deschide apetitul pentru lectură, iar poeziile și fabulele alese îi amuză atât pe cei mici, cât și pe părinți. În plus, copiii vor face cunoștință cu mari nume ale literaturii române și universale: La Fontaine, Grigore Alexandrescu, Marin Sorescu, Steinbeck, Topârceanu și alții. Pianul conduce publicul pe note muzicale ale îndrăgitelor filme de desene animate cum ar fi „Frumoasa și bestia”, „Pantera roz”, „Hercule”, „Regele leu„ și „The Flintstones”.

La pian – pianista concertistă Ioana Lupascu, studentă a marelui pianist rus LAZAR BERMAN, care spunea despre ea ca are „imense posibilități tehnice și artistice”. Ioana a fost denumită în presă „o forță a noii generații”. Un spectacol prețios ca o perlă de colecție, dar plin de energie, vivacitate și umor, care timp de 60 de minute va aduce zâmbetul pe fața copilului tău.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR
Parteneri: Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Pop Cola, Sansha
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri