Luna decembrie este "luna cadourilor" şi prin urmare şi luna marilor cheltuieli. Acum este momentul pentru a le face o surpriză celor dragi, dar şi pentru a achiziţiona produsele necesare pentru mesele îmbelşugate de Crăciun şi de Revelion.

Chiar şi în acest iureş al cheltuielilor, există şansa ca oamenii să economisească. Îi ajută un card Revolut! Iată cum, din acest articol!

Ce este Revolut

Revolut este un start-up lansat în Marea Britanie acum 6 ani, ca o aplicaţie destinată telefoanelor mobile şi care poate fi folosită ca un portofel electronic sau ca un cont bancar.

Creând un cont virtual, utilizatorul are acces la multe produse şi servicii, printre care se numără: transferuri bancare în România şi în străinătate, card bancar pentru plăti şi retrageri de numerar fără costuri sau o funcţie de trading, care oferă posibilitatea de a înveşti în criptomonede, acţiuni sau mărfuri.

Revolut este cunoscut în toată lumea, inclusiv în România, unde este utilizat de 1,3 milioane de clienţi. Pentru că este lipsit de tarife sau comisioane la majoritatea tranzacţiilor, el este ca o bancă digitală care oferă servicii diverse. Nu este nevoie decât de o aplicaţie pe smartphone, în care se poate deschide un tip de cont preferat: standard (care este gratuit), Plus (costă 14.99 lei pe lună), Premium (29.99 lei pe lună) sau Metal (54.99 lei pe lună).

Cum se pot economisi bani cu Revolut

Un cont Revolut se deschide în câteva minute, iar aplicaţia le arata utilizatorilor unde se duc banii lor în fiecare lună, permiţându-le şi să-şi bugete lunare pentru diverse activităţi. Un avantaj foarte mare al unui cârd Revolut este că se poate economisi prin intermediul său. Acesta are o opţiune de a rotunji o sumă plătită. Tot restul "mărunţişului" se adună într-un aşa-zis depozit, care este creat pentru alte ocazii.

O altă metodă de a economisi cu Revolut este că nu se percep comisioane la foarte multe tranzacţii efectuate prin intermediul său, inclusiv pentru transferurile de bani interne şi internaţionale.

Puşculiţele digitale, un mod modern de a economisi

Funcţionalitatea "Seifuri Vault" este disponibilă în România din 2018. O puşculiţă digitală Vault presupune că utilizatorii să-şi poată rotunji sumele achitate atunci când achita electronic sau cu cardul, având posibilitatea să economisească diferenţa într-una sau mai multe monede, folosind banii într-un anumit scop.

Conform celor de la Financer, de la începutul anului 2021, aproximativ 19.8 milioane de euro au fost economisiţi în România prin funcţia de Seifuri Vault, mai mult cu 161% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, un utilizator Revolut România a pus deoparte, în medie, 165 de euro în puşculiţa digitală, din luna ianuarie.

Peste 200.000 de romani deţin seifuri Vault şi folosesc funcţia de pe telefon pentru a pune bani deoparte. Numai în 2021 au fost create în România 121.000 de puşculiţe digitale individuale şi alte 13.400 de grup.

Ca şi monede, romanii prefera să economisească în euro, prin Revolut (48,5%), pe locul doi în topul preferinţelor clasându-se leul (peste 29%) şi dolarul american (11%). În total, utilizatorii au pus bani deoparte în 84 de monede clasice şi criptomonede.

În concluzie, prin intermediul unui cârd Revolut, utilizatorii pot economisi ori de câte ori fac cumpărături. În luna decembrie, când cumpărăturile sunt mai multe, cu atât mai mulţi bani pot fi transferaţi în puşculiţele digitale.

Sursa foto fr si main: Photo by Sophie Dupau on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri