7 Decembrie 2021 publicat în Entertainment 12 share-uri

Spadasina Ana Maria Popescu și-a anunțat public retragerea din lumea sportivă pe un site de socializare. Campioana de 37 de ani își încheie activitatea, în urmă ce, cu doar trei zile înainte, a câștigat medalia de argint la Cupa Mondială de Spadă de la Dubai.

Campioana și vicecampioana olimpică la spadă, Ana Maria Popescu și-a anunțat în această după-amiază retragerea din lumea sportivă, pe contul său de Facebook.

În urmă cu doar câteva zile, Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Cupa Mondială de Spadă, ce a avut loc în Dubai. În finala jucată, campioana a fost învinsă de estoniana Katrina Lehis cu scorul de 14-15.

„Se pare că se încheie, a fost ultima competiţie pentru mine, nu simt să merg mai departe. Acest moment a venit, e momentul să încep o altă viaţă, totul doare prea tare, e momentul să plec.[...]Termin cu podium, anul ăsta a fost de argint. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Vă mulţumesc şi vă iubesc. S-a încheiat un capitol din viaţa, mă duc să termin de plâns.” a spus spadasina româncă pe contul ei de socializare.

Ana Maria Popescu, campioană mondială

Ana Maria Popescu a câștigat de-a lungul timpului trei medalii olimpice, dintre care una de aur la Jocurile Olimpice din 2016 și două de argint în 2008 și 2020.

Campioana mai are, de asemenea, 6 medalii mondiale, 11 medalii europene și nu mai puțin de 37 de Cupe Mondiale câștigate.
Cu toate aceste premii obținute, dar și cu rezultatele lăudabile la fiecare competiție sportivă, Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri