”Encanto”, cea mai recentă producție cinematografică Disney, aduce buna dispoziție pe marile ecrane și vorbește despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi

Chiar înainte de a alege decorurile și de a se gândi cum să fie personajele, echipa Studiourilor Walt Disney Animation a decis care să fie tema centrală a noului film de animație “Encanto”, și anume, familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale.

O coloană sonoră unică, un decor special

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie.

Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

“Multe ritmuri columbiene îmi sunt familiare, dar orchestrația și instrumentele sunt diferite și unice în Columbia”, spune Miranda. Acțiunea filmului se petrece în Columbia, iar pelicula reflectă valori ca diversitate, cultură, oameni și muzică. Locația a fost aleasă pe baza poveștii despre o familie numeroasă. Iar America Latină este o combinație de moșteniri indigene, africane și europene.

“Columbia este considerată intersecția Americii Latine și exact ideea asta am vrut să o redăm în film”, spune Bush. Howard, Bush, Miranda, tatăl lui Miranda, Luis și directorul muzical Tom MacDougall au călătorit în Columbia în 2018 și au fost uimiți de diversitatea și frumusețea țării, de sentimentul de magie pe care l-au regăsit pretutindeni. “Sperăm că am surprins din plin frumusețea Columbiei și a oamenilor ei, de la Valea Cocora până în Regiunea Eje Cafetero și până în adâncul pădurilor tropicale”, spune producătorul Yvett Merino.

SINOPSIS:

“Encanto”, cea mai recentă animație de la Studiourile Disney Animation, spune povestea lui Mirabel Madrigal, o tânără din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice.

Un film despre familie și complexitatea legăturilor dintre membrii ei regizat de Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith, “Encanto” redă frumusețea Columbiei și surprinde magia și unicitatea ei.

Din distribuție fac parte Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda și Rhenzy Feliz.

“Encanto” este distribuit în România de Forum Film și a avut premiera în data de 26 noiembrie 2021 în format 3D și 2D, dublat și subtitrat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri