7 August 2020 publicat în Entertainment 1 share-uri

Nu putem trăi fără muzică. Chiar dacă ne-am propune să respingem muzica în toate formele ei, în adâncul fiinţei va răsuna în permanenţă ritmul vieţii dat de bătăile inimii.
Simona Maxim, managerul Sibiu Jazz Festival, cu o experiență de două decenii în echipa SJF, povestește cum a organizat ediția specială din acest an în pofida condițiilor actuale, toate sub umbrela transformărilor esențiale ale genului jazz.

”Am ales cu grijă şi responsabilitate doua formaţii care deşi vin din sfera muzicii rock au capacitatea artistic-muzicală de a concepe, crea, orchestra, aranja piese muzicale care se înscriu în genul muzical supranumit jazz-rock”, subliniază Simona.  

1. Putem trăi o viață fără muzică, dar oare merită? Oare aceasta este imboldul din spatele unui festival de muzică?

Nu putem trăi fără muzică. Chiar dacă ne-am propune să respingem muzica în toate formele ei, în adâncul fiinţei va răsuna în permanenţă ritmul vieţii dat de bătăile inimii. Muzica ne însoţeşte constant în călătoria noastră terestră, motiv pentru care avem datoria de a o cunoaşte, a o explora, pentru a o transforma într-un adevărat tovarăş de drum. Pe lângă pasiunea pentru muzică, imboldul din spatele unui festival este acela de a genera experienţe unice atât pentru muzician, cât şi pentru public.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

2. De aproape două decenii te ocupi acest festival de jazz. Cum vezi transformările, evoluțiile acestui gen în timp?

Jazzul, par excellence, este un gen muzical extraordinar de versatil, cu o capacitate uimitoare de adaptare dată de componenta de improvizaţie. În aceşti ani, am asistat la transformări uimitoare date de folosirea electronicii în proiecte de jazz. De asemenea, au devenit tot mai populare proiectele muzicale crossover în care jazzul se îmbină creativ cu alte genuri muzicale (muzica clasică, rock, funk, soul,  etno etc.), dar şi cu alte arte (dans, fotografie, multimedia şi light design, teatru şi film). 

3. Cum influențează Sibiu Jazz Festival jazzul la nivel mondial?

SJF nu influenţează jazzul la nivel mondial. Ceea ce face SJF este să iniţieze şi să promoveze proiecte artistice în premieră, create special pentru prezenţa în festival, cum este cazul proiectului muzica pe care îl va prezenta formaţia "FiRMA" pe scena SJF, sâmbăta, 22 august.

4. Ce rol joci tu în tot acest proces evolutiv al genului? Știu că nu ești doar un manager iscusit ci și un artist cu sensibilități, năzuințe și simț artistic. 

Sunt căutător de aur. Caut să prezint publicului proiecte muzicale cu care nu s-a mai întâlnit şi totodată, provoc artiştii să creeze "new music" (muzică nouă). De asemenea, prin preselecţia pe care o fac pentru Sibiu Jazz Competition, promovez tineri muzicieni extraordinar de talentaţi din ţară şi din străinătate.

Citiţi continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri