Iată care sunt cele mai bune destinații pentru un city break la început de vară.

La ce servește să amâni călătoria până la vară când anul acesta luna mai îți pune în calendar două ocazii să îți faci bagajele și să pornești în concediu. Spre deosebire de 2017, sărbătorile de 1 mai și de Rusalii (27, 28 mai) pică la mai puține zile distanță și, totodată, în timpul săptămânii -- într-o marți și, respectiv, duminică și luni. Fie că alegi weekendul prelungit de la începutul lui mai (27 aprilie-1 mai) sau pe cel de la finalul lunii (25-28 mai), echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a pregătit o selecție a celor mai bune destinații pentru un city break la început de vară.

  1. City break în Istanbul, Turcia

Dacă dönerul, kebapul și baclavaua devorate în propria lor țară nu-s motive suficiente pentru a o goni într-un concediu spre Istanbul cum începe să lumineze de mai, ce spui atunci de niscaiva cultură? Istanbul împletește două culturi la fel de natural cum procedează cu carnea tocată în foile de viță. În vreme ce jumătatea europeană te asaltează cu rămășițele trecutului glorios otoman (Palatului Topkapi, lăcașul Hagia Sophia și Moscheea Albastră) și cu ambianța occidentală, în jumătatea asiatică domnește relaxarea, atitudinea caldă, prietenoasă și relaxantă a localnicilor.

2. City break în Malaga, Spania

Mai este o lună ideală pentru a vizita însorita Malaga, admirând plaja și sorbind tacticos o cafea în port. Străbate cartierul Soho îmbrăcat în artă urbană semnată Obey, ROA sau Boa Mistura și cere câte o tapas alcătuită din pește sau fructe de mare la fiecare bere sau pahar de sangria.

3. City break în Larnaca, Cipru

Dacă ai decis să cumperi biletul de avion spre Larnaca, poți să aștepți relaxarea absolută, plimbările printre ruine antice la lăsat de seară și pe plaje la crăparea dimineții. Închipuie-ți palmierii care aliniază faleza, peisajul oferit de copaci înfloriți și biserici de secol IX și cârduri de flamingo galopând libere în rezervația naturală cunoscută drept Lacul Sărat. Larnaca mai caracterizat de curățenie, de gălăgia de pisici blânde și simandicoase care-și plimbă țanțos trupurile îmblănite de la o intersecție la alta și de mâncare. Încearcă negreșit brânza halloumi gratinată, humusul, măslinele, peștele proaspăt și alcachofas pe pâine locală.

4. City break în Tel Aviv, Israel

Tel Aviv este un oraș cosmopolit, bogat, care freamătă de viață, de chipuri frumoase și are 13 kilometri de plajă. Se spune că n-ai cum să-ți așezi prosopul într-un loc nepotrivit pentru că vântul bate la fel printre toți palmierii, iar razele soarelui mângâie la fel de duios toată suprafața apei. Începe să descoperi orașul cu o binemeritată cafea băută pe strada Regele George, locul care îmbină atmosfera Orientului Mijlociu cu ultimele tendințe ale lumii occidentale (cu rafturi cu viniluri și cărți, cu muzicieni stradali). Tel Aviv poartă numele de Orașul Alb și asta datorită numeroaselor clădiri îmbrăcate în alb, cu prisosință pe Bulevardul Rothschild, Strada Dizengoff, Bialik și în cartierul Neve Tzedek. Te poți alătura unui tur ghidat, aflând mai multe despre stilul arhitectural al anilor ’30 din Tel Aviv.

5. City break în Copenhaga, Danemarca

Excelentă lună pentru a vizita această capitală nordică, care de atâtea inimi frânte se face vinovată. În luna mai (cu prisosință la sfârșit) vremea e mai plăcută. După ce te cazezi, gonește-o către canalul Nyhavn, mai precis către punctul de unde pleacă vaporașele și rupe-ți circa 10 euro din buzunar pentru un tur plutitor din care să ieși cu o idee de ansamblu asupra felului în care funcționează lucrurile în acest oraș. Înainte de a apune soarele primei zile, dă fuga în Christiania, un cartier cum nu mai există, un colț hippie și incomparabil mai relaxant decât orice altă fărâmă de oraș, unde muzica reggae și dreadurile întrețin atmosfera, unde este posibil să găsești restaurante ieftine și unde este interzis să faci poze.

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri