"Varsta Inimii" este o modalitate simpla de estimare si exprimare a factorilor comuni de risc cardiovascular. I

Este simplu sa spui cati ani ai. Este unul dintre primele raspunsuri invatate in viata. Dar stii cati ani are inima ta? Ar putea fi cel mai important raspuns pentru viata ta.

Unilever si Federatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation - WHF) au lansat un proiect comun pentru a mediatiza Heart Age („Varsta Inimii”) – instrument prin care fiecare persoana isi poate determina riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si riscul de aparitie a atacului vascular cerebral in urmatorii 10 ani de viata.

Pe baza scorului de risc Framingham, Heart Age utilizeaza pentru calcularea varstei inimii factorii de risc standard pentru bolile cardiovasculare sau atacul vascular cerebral: varsta, greutatea, circumferinta taliei, sexul, nivelul de colesterol, tensiunea arteriala si fumatul. In cazul in care varsta inimii este mult mai mare decat varsta cronologica a persoanei, se considera ca riscul de aparitie a unei afectiuni cardio-vasculare in urmatorii 10 ani este mare. Totodata, acest instrument sugereaza si solutii simple pentru „intinerirea” inimii.

Margarina Becel aduce Heart Age in Romania. Intre 21 iunie si 15 noiembrie, medici cardiologi vor fi prezenti, in fiecare duminica, intre orele 10.00 -14.00, in toate magazinele Real din tara pentru a-i ajuta pe oameni sa faca testul „varsta inimii” si a-i incuraja sa isi schimbe alimentatia si stilul de viata, pentru a-si imbunatati sanatatea inimii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Testul „Varsta Inimii” se poate face si accesand site-ul www.heartagecalculator.com

Daca inimile oamenilor ar ramane tinere?

In cadrul lansarii globale a Heart Age, Unilever a prezentat un raport intitulat ‘What If People’s Hearts Stayed Young?’ („Daca inimile oamenilor ar ramane tinere?”) care vorbeste pentru prima data despre efectul teoretic care ar putea fi obtinut asupra numarului de atacuri de cord si accidente vasculare in urmatorul deceniu daca persoanele care au o varsta a inimii mai mare decat varsta biologica ar putea sa o reduca cu trei ani. Modelul s-a bazat pe date din Regatul Unit si SUA ca exemple.

Rezultatele sunt incurajatoare. Acestea sugereaza ca daca oamenii care au o varsta a inimii avansata ar putea sa o reduca cu trei ani, evenimentele cardiovasculare previzibile ar fi reduse intr-un interval de zece ani cu aproximativ 216.000 in Regatul Unit si cu aproximativ 1 milion in SUA. Modelul a mai calculat ca daca fiecare persoana – nu doar cele cu o varsta avansata a inimii – ar reusi sa isi mentina varsta inimii la fel de tanara ca si varsta cronologica, numarul previzibil de evenimente cardiovasculare ar fi redus intr-un interval de zece ani cu aproximativ 986.000 in Regatul Unit si aproximativ 5 milioane in SUA.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri