40 de dezvoltatori vor combate deseurile cu linii de cod, lucrand la noi caracteristici pentru aplicatia de mobil World Cleanup. 

comunicat de presa:

Pe 24 noiembrie, “Let’s Do It, Romania!” si “Let`s Do It, World!” organizeaza TrashHack, primul hackathon creat pentru a identifica si curata intreaga planeta de deseuri. TrashHack Partner este Orange Romania, companie ce investeste in proiecte de digitalizare a Romaniei.

40 de dezvoltatori vor combate deseurile cu linii de cod, lucrand la noi caracteristici pentru aplicatia de mobil World Cleanup.

Dezvoltatorii care doresc sa ia parte la TrashHack au sansa de a castiga premii in valoare totala de 4300 euro ce constau in Camere GoPro, Bean bag-uri personalizati, vouchere pentru produse electronice si multe alte surprize, acordate de Orange Romania. Inscrierile se realizeaza pe www.trashhack.com iar documentele se gasesc la adresa: https://github.com/letsdoitworld/World-Cleanup-Day.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ORA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, din 2 aprilie, la Metropola TV

Evenimentul va avea loc pe 25 noiembrie, de la ora 9:00 la Techhub (Strada Nicolae Filipescu 39-41, Bucuresti).

Programul evenimentului:
9:00 – Inregistrare
10:00 – Deschiderea evenimentului
11:00 – Prezentarea ideii si formarea echipelor
12:00 – Incepe Hacking-ul!
14:00 – Pranz
16:00 – Hacking-ul continua!
20:00 – Demo
21:00 – Ceremonia de incheiere

Aplicatia de mobil World Cleanup este disponibila gratuit pentru Android si IOS, a fost dezvoltata initial de compania Qualitance pentru Romania, cu scopul de a identifica gramezile de deseuri din natura si de a le raporta catre autoritati prin intermediul voluntarilor digitali din toata Romania. Peste 840 de zone cu deseuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descarcata gratuit de aproximativ 9200 de voluntari digitali.

Ulterior, aplicatia de mobil a fost preluata la nivel international, o noua versiune a acesteia fiind dezvoltata pentru fundatia Let`s Do It, World! – comunitatea tarilor care au organizat pana acum o Zi de Curatenie Nationala, ce numara in prezent 113 tari si 20 de milioane de voluntari. Aplicatia va fi folosita pentru a identifica gramezile de deseuri de pe intreaga Planeta, pentru a fi curatate intr-un eveniment mondial: World Cleanup Day, ce va avea loc pe 15 septembrie 2018.

Ca parte din programul sau de responsabilitate sociala, Orange sustine atat zona de inovatie, cat si educatie digitala. In prezent compania deruleaza si programe pentru copii prin initiativa #SuperCoders, contribuind astfel la dezvoltarea domeniului IT&C din Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri