De cand era la gradinita a fost supusa unor abuzuri sexuale de catre tatal sau. O poveste care sfideaza normalitatea si inocenta copilariei.

“....m-a pus tata sa-i s............... , dupa aceasta ma trimitea sa ma spal pe dinti, in gura si pe maini”. “Faceam asta pana curgea ceva alb...”

Este declaratia socanta a unei copile de doar opt ani si trei luni. De cand era la gradinita a fost supusa unor abuzuri sexuale de catre tatal sau. O poveste cutremuratoare care din nefericire este si povestea multor altor copii de aceeasi varsta. O poveste care sfideaza normalitatea si inocenta copilariei.

Copila despre care va vorbim este internata acum intr-o sectie de neuropsihiatrie infantila, impreuna cu mama ei, iar cel care a abuzat-o, adica tatal, este liber, acasa.

Legislatia in astfel de cazuri este extrem de permisiva, iar consecintele ce decurg sunt dezastruoase pentru dezvoltarea normala a unui copil. Justitia, in astfel de cazuri, pune in balanta cuvantul copilei cu cel al tatalui si nu da prioritate interesului suprem al copilului, care ar trebui sa primeze.

Asociatia de Interventie Terapeutica in Criza isi propune sa sensibilizeze opinia publica si sa traga un semnal de alarma fata de modalitatea defectuoasa de redactare a legislatiei in vigoare si sa faca propuneri de lege ferenda care sa reflecte si sa previna realitatea pe care o indura minorii abuzati.

In acest sens, Asociatia de Interventie Terapeutica in Criza isi propune ca unul din mijloacele de proba acceptate de lege sa fie evaluarile psihologice si psihiatrice ale personalului de specialitate. In majoritatea covarsitoare a cazurilor, atat organele de urmarire penala, cat si instanta de judecata, considera ca proba exclusiva a comiterii infractiunilor de abuz / perversiuni sexuale probele biologice recoltate si procesate la IML, care de cele mai mult ori nu sunt concludente. Probele psihologice si psihiatrice care sunt acceptate la nivel international in probatiune nu sunt prevazute ca obligatorii in Romania in sustinerea cauzelor in instanta pentru a duce la pedepsirea celor vinovati.

Haideti sa ne unim fortele, sa putem face ceva ca toti cei care fac astfel de abuzuri sa fie pedepsiti corespunzator, iar acesti copii sa nu mai sufere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri