26 Mai 2016 publicat în Entertainment 1 share-uri

27 – 29 mai este weekend-ul care pune Bucurestiul sub semnul muzicii de calitate. De ce? Ei bine, acestea sunt zilele in care, in Parcul Izvor, se desfasoara cel mai mare festival tribute din Romania, festivalul Hey Day.

Pentru a afla mai multe despre festivalul Hey Day am stat de vorba cu Bogdan Naumovici, directorul artistic al festivalului.

27-29 mai, la Bucuresti, cel mai mare festival tribute din Romania. Ce trebuie sa stim despre Hey Day?

Heyday este primul si cel mai mare festival international de trupe tribute din Romania. Se bucura de participarea a peste 30 de artisti din Marea Britanie, Italia si Romania, care vor canta pe cele 3 scene ale festivalului.

Artisti mari prin vocile unor artisti tribute, de asemenea, extrem de importanti in bransa. Ne puteti povesti putin despre trupele tribute din prima editie a festivalului?

Este o mare provocare si mandrie pentru artistii tribute sa cante, sa arate, sa danseze sau sa faca un spectacol cat mai apropiat de prestatia artistilor originali. O sa amintesc de un singur exemplu, chitaristul trupei Guns’n Roses Experience, cel care arata si canta ca Slash, este singurul chitarist tribute Slash ce este sustinut de firma de amplificatoare si boxe Marshall, cea care il sustine si pe Slash. La HeyDay vom vedea niste muzicieni exceptionali, care ne vor oferi cea mai fidela interpretare a hiturilor din ultima jumatate de secol.

Pe langa trupele din strainatate, avem reprezentanti si din Romania. Hai sa ii cunoastem.

Da, ne bucuram sa avem trupe tribute si in Romania, care sunt recunoscute chiar la nivel international. Astfel, pe cele doua scene principale vor urca si 5 trupe tribute romanesti, Forevermore, trupa tribute Whitesnake, The Rock, tribute AC/DC, Prefix TM, cei care aduc tribute trupei Black Sabbath, Red Cat Bone, cu tributul pentru The Doors si Speak Floyd, trupa lui Sandy Deac, evident, cu tributul Pink Floyd.

Vorbim, asadar, despre un festival de anvergura, cu o desfasurare de forte “imensa”, daca-mi este permis. Cum stau lucrurile?

Ne-am dorit sa fie mare inca de la prima editie. Am vrut sa aducem unele dintre cele mai bune trupe tribute din afara tarii si din Romania si sa realizam ceea ce am numit noi “concertul imposibil”. Adica avem trupe care vor canta din repertoriul Guns N’ Roses, AC/Dc, dar si artisti din noul val, precum Rihanna si Adele.

Il vedem si pe Bogdan Naumovici, pe scena? Stiu ca nu sunteti strain de aceasta lume.

Da, eu si colegii mei din Trupa 23 vom urca sambata pe scena Stars, cea dedicata “amatorilor”, si vom incerca sa va bucuram cu interpretari cat mai fidele ale unor piese Pink Floyd, The Doors, Jimi Hendrix sau Prince.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri