12:03, 9 Martie 2009 publicat în Entertainment

Afla daca poti sa uiti o femeie din noul roman al lui Dan Lungu, aparut la Editura Polirom. Un roman despre iubire, uitare, dar si despre pocaiti si lumea acestora.

Afla daca poti sa uiti o femeie din noul roman al lui Dan Lungu, aparut la Editura Polirom. Un roman despre iubire, uitare, dar si despre pocaiti si lumea acestora. "Cum sa uiti o femeie" este cel mai nou roman al lui Dan Lungu, al treilea roman al unuia dintre scriitorii contemporani cu cele mai multe contracte de editare in strainatate. Autorul este dublu nominalizat la editia din 2008 a prestigioaselor premii Jean Monnet din Franta.

Dupa succesul repurtat cu "Sunt o baba comunista!", autorul se reinventeaza in acest nou roman, renuntand la temele legate de comunism si adoptnd o perspectiva predominant psihologica. Aceasta duce la constructia unor personaje vii, complexe, care, mai ales in a doua parte a cartii, par a fi facute 100% din carne si oase: Marga, Andi, prezbiterul Set. Atentia focalizata de autor pe psihologia personajelor face ca resorturile lor sufletesti sa poata fi mai usor disecate, intelese si mpartasite de catre cititor.

Duplexul tematic al cartii este generat de un singur nucleu: iubirea. Astfel, romanul este despre doua tipuri de iubire: cea care leaga sau dezleaga un cuplu si cea pentru Dumnezeu. Avatarurile dragostei terestre se impletesc cu framantarile mistice, iar lumea pocaitilor este surprinsa cu intelegere si amuzament.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Problematizarea acestor doua teme majore ne-ar putea face sa credem ca tonul cartii este intru totul grav, insa specialitatea lui Dan Lungu este de a vorbi relaxat si patrunzator despre lucrurile cu adevarat importante. Astfel, dincolo de gravitatea incontestabila, romanul este nvaluit de umor, (auto)ironie si uneori malitie.

Citeste si:
Ponytail – o coafură actuală. Cum să obții o coadă sleek în doar...
Ponytail – o coafură actuală....

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri