Daca Orhan Pamuk primeste Premiul Nobel pentru Literatura, nu se poate gasi o intrebare mai subtila decat: "Va asteptati sa luati Nobelul?". In sfarsit, cand ai sansa de a-l intervieva pe Octavian Paler, este obligatoriu sa-l chestionezi in legatura cu faimosul sau text interviu cu Dumnezeu, care vei afla abia atunci, cu reala surprindere nu-i apartine scriitorului..

Cand Nikita Mihalkov vine in Romania, ce intrebare poti sa-i pui marelui cineast, daca nu aceasta, atat de profunda in aparenta ei simplitate: „Cum vi se pare Romania?“.

Daca Orhan Pamuk primeste Premiul Nobel pentru Literatura, nu se poate gasi o intrebare mai subtila decat: „Va asteptati sa luati Nobelul?“.

In sfarsit, cand ai sansa de a-l intervieva pe Octavian Paler, este obligatoriu sa-l chestionezi in legatura cu faimosul sau text interviu cu Dumnezeu, care — vei afla abia atunci, cu reala surprindere — nu-i apartine scriitorului... […]

Prea grabiti si destul de neatenti, adesea, pentru a mai discerne secventele pasabile de evenimentele cu adevarat importante, am ratat cateva mari spectacole. Autoarea acestor remarcabile interviuri — transformate in veritabile convorbiri — ne readuce, prin cartea pe care tocmai ati deschis-o, in proximitatea si tensiunea lor." Daniel Cristea-Enache

Autor carte: Simona Chitan
Colectia: Publicistica

Editura Tritonic


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri