Daca Orhan Pamuk primeste Premiul Nobel pentru Literatura, nu se poate gasi o intrebare mai subtila decat: "Va asteptati sa luati Nobelul?". In sfarsit, cand ai sansa de a-l intervieva pe Octavian Paler, este obligatoriu sa-l chestionezi in legatura cu faimosul sau text interviu cu Dumnezeu, care vei afla abia atunci, cu reala surprindere nu-i apartine scriitorului..

Cand Nikita Mihalkov vine in Romania, ce intrebare poti sa-i pui marelui cineast, daca nu aceasta, atat de profunda in aparenta ei simplitate: „Cum vi se pare Romania?“.

Daca Orhan Pamuk primeste Premiul Nobel pentru Literatura, nu se poate gasi o intrebare mai subtila decat: „Va asteptati sa luati Nobelul?“.

In sfarsit, cand ai sansa de a-l intervieva pe Octavian Paler, este obligatoriu sa-l chestionezi in legatura cu faimosul sau text interviu cu Dumnezeu, care — vei afla abia atunci, cu reala surprindere — nu-i apartine scriitorului... […]

Prea grabiti si destul de neatenti, adesea, pentru a mai discerne secventele pasabile de evenimentele cu adevarat importante, am ratat cateva mari spectacole. Autoarea acestor remarcabile interviuri — transformate in veritabile convorbiri — ne readuce, prin cartea pe care tocmai ati deschis-o, in proximitatea si tensiunea lor." Daniel Cristea-Enache

Autor carte: Simona Chitan
Colectia: Publicistica

Editura Tritonic


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 30 de interviuri eveniment.