Sunt locuri incarcate de legenda, ele poarta cu sine povestile romanilor din toate timpurile sau reprezinta puterea naturii de a zamisli incredibilul: Top 7 LOCURI FASCINANTE din Romania despre care poate, nici nu stiai ca exista!

4. Podul lui Dumnezeu - Ponoarele

Un loc magic, incarcat de legende:

"O legenda spune ca, de mult, aici, salasuia un duh necurat, chiar in pestera din Ponoare. Saturandu-se de raul pe care acesta il facea, oamenii i-au cerut lui Dumnezeu sa-i scape de aghiuta, iar Dumnezeu i-a ascultat si a lovit cu palma tavanul pesterii, acesta prabusindu-se peste gura ei, formand podul. Cu toate acestea, necuratul a scapat, iesind pe sub deal, pe cealalta gura a pesterii, cea care duce spre Lacul Zatonul Mare. Nervos, Aghiuta s-a agatat cu ghearele de varful Dealului Pesterii, formand santuri in calcar, locurile numite campiile de lapiezuri Afrodita si Cleopatra. Dracu s-ar fi urcat apoi pe Stanca Diavolului, loc de unde vegheaza la oamenii care intra in pestera si pe care uneori ii ineaca in Lacul Zatonul Mare.

Alte legende spun ca podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru ca Sfantul Nicodin sa treaca spre Tismana dupa ce oamenii l-au alungat din comuna, loc unde a vrut sa construiasca o manastire.
Altele vorbesc despre faptul ca ar fi fost construit chiar de legendarul Hercule sau de Iovan Iorgovan, personaj de basm care urmarea balaurul ce-i rapise mandruta.

Este cel mai mare pod natural din tara noastra, fiind al doilea ca marime din Europa, insa singurul pe care se poate circula. De fapt unul dintre cele trei, patru din lume. Are 30 de metri lungime, 13 latime, 9 grosime si 22 inaltime si peste el trece soseaua care leaga Baia de Arama de Drobeta Turnu-Severin." - INFORMATII VIA BLOGUL dincolodeharti.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri