5 August 2014 publicat în Entertainment 5 share-uri

La sfarsitul lunii iulie s-a desfasurat cel mai insolit festival urban din Bucuresti - Train Delivery 2014. Peronul 14 de la Gara de Nord, locul din fata panoului de informatii si Muzeul CFR au devenit pentru 3 zile, locul de desfasurare al celor mai interesante manifestari.

Atmosfera haotica si totusi dominata ritmul obisnuit al trenurilor a fost realmente deturnata de creativitatea tinerilor prezenti aici, pentru festivalul Train Delivery.

In fata panoului de informatii, scena Haze Delivery a provocat o atmosfera extrem de interesanta. Gara de Nord a luat o infatisare vizuala si sonora asa cum niciodata nu am mai vazut-o: concerte si DJI care performau live, chiar in fata celor din Gara de Nord.

Povesteste Dosch, organizatorul nebuniei muzicale din Gara de Nord la care au participat, fara urma de discriminare, toti cei prezenti, semn ca muzica si buna-dispozitie au puterea de a uni spiritele:

"Intotdeauna mi-a placut Gara de Nord pentru diversiteatea ecosistemului dezvoltat si cimentat in generatii de aurolaci, tigani, navetisti, alcoolici, davaisti, mici furaciosi, de la odraslele subsolului la taximetristi, pana la bordelele din proximitate. Pe de cealalta parte, studentii din provincie, oameni de afaceri, straini, adolescenti exuberanti spre mare, batranei in vizita la nepoti.

Este unul dintre cele mai complexe noduri sociale, care cred ca are deja piata proprie bazata pe cerere si oferta. Toate elementele de mai sus convietuiesc impreuna cu mici interactiuni, de cand e gara, dar tot de cand e gara nu s-a mai intamplat ca toti cei mentionati sa se distreze impreuna, sa se distreze pana la a simtii nevoia sa se ia in brate. Sau din alta perspectiva: pana ce politia a uitat ca e politie si a savurat, pur si simplu, ce se intampla cu un zambet pana sub urechi.

Asta s-a intamplat la Haze Delivery, la scena delahaze.fm din cadrul Train Delivery, dar cu precadere vineri la ultimul act inainte de inchidere, cand Manki (dj cu state vechi, Ex Manki & Stieb), a apelat la un volum al muzicii dublu fata de ce fusese pana atunci si la cei “spre 10″ ani de pus muzica pt a “manipula” publicul. Totul a inceput cu un public de 2 persoane in fata panoului de informatii. Atmosfera s’a construit gradual.

Cele 2 persoane, s-au transformat in 10, cele 10 in 30 si tot asa pana la peste 100 de persoane, care stateau si dansau timid pe loc. La scurt timp au aparut ceva localnici ai Garii de Nord care au inceput sa danseze, sa rada, sa vorbeasca cu dj-ul.

Succesul experimentului nu a fost dat numai de anturarea tuturor claselor sociale posibile, ci faptul ca dansau impreuna, se luau in brate, radeau unul la altul si cel mai important, totul sub privirea politiei care zambea, zambea sincer. Se simtea bine. Lucurile au continuat si sambata la Karpov not Kasparov si duminica la AKUIAKU. Don’t get me wrong, tot programul a avut vibe-ul de cantare in piata A-dam, dar in aceste 3 momente lumea s’a deschis… la orice, s’a uitat de ego, ierarhii, functii si numarul de gloante din dotare."

Foto fr si main: By Augustin Lazaroiu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri