12:11, 12 Noiembrie 2013 publicat în Entertainment 2 share-uri

Autoarea bestsellerului international 'Bastarda Istanbulului' ne prezinta ultimul sau roman. O apologie a iubirii, privita in mul­tiplele sale ipostaze, romanul 'Cele patruzeci de legi ale iubirii' punc­teaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

In ultimul sau roman, "Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010)", Elif Shafak intretese cu iscusinta unui artizan de covoare turcesti fi­rele a doua povesti pe cat de indepartate in timp, pe atat de cap­tivante, creand un model ale carui detalii bogate se contopesc intr-un intreg de o armonie desavarsita.

Viata searbada a Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zi­lelor noastre – se schimba din temelii cand, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut.

Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabrīz, si forta eliberatoare, mo­delatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curand si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privita in mul­tiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii punc­teaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

Citeste si:
Top 5: Cele mai citite carti din literatura pentru femei, la...
Top 5: Cele mai citite carti...


Aceasta carte face parte din colectia BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI a editurii Polirom. Autor: Elif Shafak.

Citeste si:
Recomandare de carte: Calmul inseamna sanatate
Recomandare de carte: Calmul...

Carte disponibila pe elefant.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri