Pentru invitati, presa si artistii prezenti la eveniment, Bucharest Biennale Mapping the Contemporary, a debutat pe 23 mai intr-un cadru neconventional, la Centrul Comercial Carrefour Baneasa (Feeria).
Mapping the Contemporary la Galeria Orizont

Curatorii au adus si aici, harti ale existentei oamenilor contemporani. Artistul francez Renaud Auguste-Dormeuil, prezinta o lucrare impresionanta, care face apel la cele mai adanci trairi si senzatii-The Day Before Star System, este o calatorie in timp prin intermediul hartii cerului. Proiectul fotografic prezinta harti ceresti din ziua de dinaintea unui bombardament militar. Fotografiile prezinta bolta cereasca asa cum putea fi vazuta in acel loc, cu o zi inainte de bombardament: ”The Day Before_Guernica : 25 Aprilie 1937_23:59”; “The Day Before_ Hiroshima: 5 August 1945_23:59”; The Day Before_Baghdad: 15 Ianuarie 1991_23:59”; The Day Before_New York: 10 Septembrie 2001_23:59”…

Mapping the Contemporary la Galeria TC, unde si jurnalismul devine arta. Curatorii au adus aici, pe langa alte lucrari ale artistilor contemporani, un atlas realizat de catre publicatia Le Monde Diplomatique-“L’Atlas environnment”.

Galeria ABSOLUT, de la Muzeul de Geologie, prezinta de asemenea lucrari ale artistilor straini si romani. Artista romana Lia Perjovschi expune in aceasta galerie.

Bucharest Biennale isi propune astfel sa rezolve problema traditiei si a modernitatii, a prezentului si a trecutului, a localismului si a globalismului si incearca sa obtina un statut echilibrat intre calitatea estetica/artistica si popularitate prin determinarea publicului de a trece peste sentimentul de indepartare de arta contemporana.

Bienala este un proiect organizat de catre revista Pavilion, cu sprijinul Unicredit Tiriac si ABSOLUT. Razvan Ionescu si Eugen Radescu s-au implicat in promovarea artei la Bucuresti, in calitate de directori ai Festivalului.

Bucharest Biennale prezinta de asemnea, evenimente paralele: prelegeri si conferinte care trateaza teme ale politicii si studiilor contemporane de gender si feminism, dar si spectacole de dans contemporan, la Centrul National al Dansului.

Punctul informativ al Festivalului se afla la Pavilion Unicredit, str. Nicolae Titulescu nr. 1- Piata Victoriei.

Autor: Iulia Sima
Sursa: 9am.ro

Citeste si alte stiri pe 9am.ro. Noi iti recomandam:

Palme d'Or la Cannes pentru scurtmetraj romanesc
Muzeul Cotroceni - O impresionanta colectie de costume de epoca
Ma-Yi Theatre din New York vine la Odeon

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri