Seria dialogurilor moderate de reputatul muzicolog Valentina Sandu – Dediu se întorc în Capitală cu un nou format prin care șase personalități ale vieții culturale bucureștene vor fi invitate să vorbească despre parcursul lor și pasiunile care le-au conturat întreaga carieră.

Primul eveniment Round Table București din acest sezon va avea loc marți, 22 ianuarie, de la ora 19:00, și îi va avea în prim plan pe istoricul Filip - Lucian Iorga și regizorul Laurențiu Damian. Evenimentul se va desfășura, conform tradiției, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București (Strada Știrbei Vodă nr. 33) și face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa round.table.bucuresti@gmail.com

„Programul evenimentului urmărește și de această dată promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați în domeniul lor de activitate, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” -  Valentina Sandu - Dediu

Retail jobs

Pe durata celor 90 de minute acordate, subiectele abordate de invitați vor fi completate de intermedii artistice live. Vor concerta membrii Ansamblului de Percuție „GAME” coordonați de Alexandru Matei, la rândul lor vârfuri în domeniul muzicii de percuție, începând din anul 1995.

Evenimentul va fi transmis în direct pe Facebook, pe pagina televiziunii culturale EnjoyTV România și pe Round Table România.

„Cred că istoria nu poate şi nu trebuie să ignore destinele individuale.” – Filip - Lucian Iorga

Descendent al unui vechi neam de moșneni ialomițeni, Filip - Lucian Iorga este autorul a numeroase studii istorice, devenind unul dintre cei mai activi profesioniști din domeniul său. A studiat la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București și la Universitatea Paris IV – Sorbona, la Centre de Recherches en Histoire du XIXe Siècle. Teza sa de postdoctorat poartă titlul Impactul Primului Război Mondial asupra descendenţilor boierimii române, subiect pe care l-a extins în activitatea sa în nenumărate rânduri, printre care se numără și inițierea și coordonarea colecției „Istorie cu blazon” la Editura Corint unde au apărut până în momentul de față peste 30 de titluri.

Citeste si:
Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?
Despre ce vorbim când cântăm...

În prezent este Director General Adjunct al Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice din cadrul Institutului Cultural Român. Este, de asemenea, membru al Royal Historical Society din Marea Britanie și al The Heraldry Society de la Londra,  membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Jockey Clubului Român. Mai multe: www.filipiorga.ro

„Noi nu avem muzeul vinovăției lui Brâncuși – vinovăției noastre față de Brâncuși – îl au francezii și este absolut splendid, l-am filmat când am făcut filmul «Lecție despre infinit.»” –  Laurențiu Damian în interviul acordat pentru All About Romanian Cinema.

Laurențiu Damian este profesor universitar doctor în cadrul universității care l-a format – UNATC – și președintele Uniunii Cineaștilor din România din 2013. Este membru de onoare al Cinematecii Italiene din Milano, cât şi membru al UPFAR (Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România) şi UARF (Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România).

Apreciat profesor al viitorilor cineaști, Laurențiu Damian este Doctor Magna Cum Laudae în Cinematografie și Media și autorul a peste 600 de articole apărute în reviste de specialitate pe teme de istorie şi estetică cinematografică. A regizat peste 100 de filme documentare, filme de ficţiune şi de scurt metraj, filme experimentale, pentru care a primit numeroase premii. A realizat nenumărate emisiuni despre istoria filmului documentar, iar printre filmele care l-au consacrat se numără Constantin Brâncuși. Coloana sa - lecția despre infinit (cu care a pbținut premiul de la Montreal) și Faust – Drumul clipei (Marele Premiu la Festivalul Internaţional al Filmului de Artă de la Telc, Cehia).

****

Următoarele evenimente vor avea loc după acest calendar, avându-i invitați pe: Horia Moculescu, compozitor, alături de Radu Homescu, om de știință și diplomat (2 februarie 2019), și pe Felicia Filip, soprană, alături de Cristian Mihăilescu, regizor de operă (23 februarie 2019).

Round Table București face parte, în acest sezon, din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” inițiat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și de cei mai mai apreciați artiști ai momentului. Din același proiect fac parte evenimentele incluse în „Stagiunea de colecție de la Biblioteca Națională”, Stagiunea „Cartografii Sonore” de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, precum și seria de documentare de scurt-metraj „Arts District 100”, având în pregătire o nouă stagiune de jazz ce urmează a fi anunțată.

Proiectul „100 de ani în 100 de concerte” este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România -  și este finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului „Centenar pentru toți”, sesiunea 2017 – 2020.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri