6 Septembrie 2016 publicat în Cultura 2 share-uri

Pornit dintr-o experienta personala, proiectul UP STAIRS isi propune sa deschida o discutie despre interactiunea dintre permanent (architectural) si efemer (corp), despre coregrafia reciproc informativa a corpurilor in contact cu spatiile pe care le traversam zilnic si, in acelasi timp, sa provoace o reflectie extinsa asupra influentelor pe care spatiile le au asupra corpului si psihicului nostru.

Corpul este mereu un „arhitect ilegal” (Jonathan Hill).

UP STAIRS este un experiment ce aduce impreuna un grup de tineri profesionisti si artisti din domeniile dansului contemporan, arhitecturii, psihologiei si artelor vizuale, care propun revizitarea relatiei spatiu - corp intr-o abordare interdisciplinara. Impreuna cu ei vom performa, aplica, dezbate si teoretiza in cadrul unor ateliere intensive (in luna septembrie) interactiunea fiecaruia dintre noi cu spatiul personal si cel public.

Spatiu si corp - o perspectiva interdisciplinara

Vrem sa accesam spatii din cele mai diverse din Bucuresti – de la monumente la spatii industriale, de la cluburi la universitati, de la ruine la spatii inalt tehnologizate. Am ales ca pretext performativ scara – omniprezenta, arhifolosita, dar totusi ignorata - cu care 6 performeri au interactionat direct, iar miscarea si dansul au devenit mijloace de utilizare, imaginare si explorare a unor limite arhitecturale si spatiale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Am filmat aceste interactiuni si le vom folosi pentru a crea un scurtmetraj experimental care se doreste a fi un produs artistic si in aceeasi masura un instrument de cercetare si investigare. Lansarea scurtmetrajului UP STAIRS va avea loc pe 25 octombrie, in Control Club.

Documentarul va fi acompaniat delicios cu interviuri, picant cu un making of si serios cu dezbateri (in luna noiembrie), pana cand spatiul si corpul vor fi mai constient si mai creativ abordate.

Programul proiectului UP STAIRS este urmatorul:
19 – 22 septembrie, Palatul Universul - VOLUM. Corp in spatiu – ateliere interdisciplinare conduse de Simona Deaconescu si Alina Usurelu (arte vizuale), Andreea Novac si Valentina de Piante Niculae (dans contemporan), Mina Sava (arhitectura), Crista Darie (psihologie)
25 octombrie, Control Club – lansarea scurtmetrajului UP STAIRS
In luna noiembrie – dezbaterile UP STAIRS

La toate evenimentele proiectului UP STAIRS intrarea este libera.

Va invitam sa folositi cu incredere hastag-ul upstairs (cu tag @upstairs_experiment Instagram) ca sa ne aratati, cu fotografii, pe ce scari urcati sau coborati in fiecare zi si in ce fel.

Urmariti pagina de Facebook Up Stairs, pe Instagram upstairs_experiment si pe
site-ul www.upstairs-experiment.com.

Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si produs de PETEC - Asociatia pentru Teatru si Carte

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri