5 Februarie 2015 publicat în Cultura 119 share-uri

Acest fragment din cartea 'Iepurasul de catifea sau cum jucariile prind viata' de Margery Williams este poate, cea mai frumoasa explicatie pe care cineva a dat-o existentei.

Margery Williams a scris carti pentru copii, dar nu strica ca si noi, oamenii mari, sa ne indreptam privirea spre lumea aceea minunata din cand in cand, pentru a gasi raspunsuri la intrebari esentiale.

“Ce inseamna sa ai viata?”, am intrebat Iepurasul intr-o zi, pe cand statea intins pe jos, langa cutia de jucarii, inainte ca Nana sa vina sa faca curat in camera.

“Inseamna sa ai chestii care fac galagie in tine si un bat cu care te-ar putea manevra cineva?”

Foto: Shutterstock.com; jucarii

Foto homepage: Shutterstock.com; copil, zmeu

“Sa ai Viata nu este despre cum esti facut”, a spus Calul Slabanog. “Este un lucru care ti se intampla. Cand un copil te iubeste pentru mult, mult timp si nu doar ca sa se joace cu tine, ci de-a devaratelea te iubeste, atunci devii REAL”.

“Doare?”, a intrebat Iepurasul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

“Uneori”, a spus Calul Slabanog, pentru ca el este mereu sincer. “Cand ai VIATA nu te superi daca esti ranit.”

“Se intampla totul dintr-o data, adica sa devii REAL... sau putin cate putin?

“Nu se intampla dintr-o data, a spus Calul Slabanog. Devii. Dureaza mult timp. De aceea adesea nu li se intampla celor care renunta usor, sau sunt rigizi, sau celor pe care trebuie sa ii pastrezi cu atentie. In general, pana in momentul cand devii ADEVARAT, mult din parul tau cade, si ochii iti cad si devii foarte slabanog si cu incheieturile subtiate. Dar aceste lucruri chiar nu conteaza, pentru ca odata ce ai Viata, nu poti fi perceput urat, decat de cei care nu inteleg.”

“Banuiesc ca tu ai viata?”, a spus Iepurasul. Si apoi si-ar fi dorit sa nu o spuna, fiindca ii era teama ca prietenul sau, Calul Slabanog, este sensibil. Dar Calul Slabanog a zambit doar.

Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

“Unchiul baiatului m-a facut sa am viata, a spus el. Se intampla acum muulti multi ani;

dar odata devenit Real, odata ce prinzi viata, nu poti sa devii IREAL inapoi. Dureaza pentru totdeauna”.

**** “Iepurasul de catifea sau cum jucariile prind viata” de Margery Williams


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri