28 Februarie 2014 publicat în Cultura 52 share-uri

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa strabati 13 tari si 15 mii de kilometri, tocmai pana in Indonezia? Sa ajungi acolo dupa o aventura impresionanta care iti schimba viata si te propulseaza catre alte niveluri ale cunoasterii? Iar… in final, ti-ai imaginat ca ajunsa in Indonezia ai sa te lasi coplesita de o cultura fascinanta, ai sa inveti acea limba, artizanatul si dansul traditional indonezian? Alina Ene este o tanara din Romania care are acest vis si a planuit totul in detaliu.

Chiar discutam cu Timotei Rad, care acum face inconjurul lumii cu autostopul, daca am putea proceda ca Mariea Crasmaru, care in “1988 a mers la Federatia de Turism si Alpinism si le-a cerut o recomandare in baza careia sa i se ofere gazduire gratuita in toate primăriile tarii, deoarece vroia sa faca inconjurul Romaniei pe jos. Avand la CV experienta cu turul Romaniei si stampilele primariilor în 1990 a aplicat cu un proiect în care făcea un tur al Europei pe jos, la Ministerul de Externe şi a primit recomandările cerute. În baza recomandarilor a fost cazata gratuit la ambasadele Romaniei si a primit masa!” (sursa: https://www.autostopmagellan.ro/mari-calatori-romani-mariea-crasmaru/). Raspunsul este nu.

In ziua de azi Virgil Galatanu, primul cicloturist roman in jurul lumii, moare in anonimat in India, de febra tifoida, fara sa i se acorde pic de atentie de catre autoritatile romane.
Fiecare perioada cu avantajele si dezavantajele ei presupun.

Garbo: Cum va fi sa strabati singura atatia kilometri?

Alina: Mi-am propus solo fiindca nu-mi plac compromisurile la drum lung si vreau sa merg in ritmul meu iar sa te insotesti presupune sa te adaptezi unul la ritmul celuilalt. Dar nu stiu cat de singura voi fi. Daca ma intersectez cu alti cicloturisti n-o sa-i alung :)). Deja am oferte sa fiu insotita pe anumite portiuni de traseu. Dar intai sa ma pornesc la drum.

Garbo: Ce primesc cei care doneaza pentru tine?

Alina: Campania pe Indiegogo nu este doar o campanie de donatii. Eu sunt absolventa de UNARTE si designer vestimentar, ca profesie. Astfel, in functie de suma cu care contribui la proiect esti rasplatit “artisticeste” cu portrete realizate digital, carti potale, scrisori trimise de pe traseu, desene originale realizate in timpul calatoriei, tricouri imprimate, picturi originale, cutii ale timpului. Intrati pe campanie si vedeti daca gasiti ceva pe gustul vostru.

Garbo: Vei fi dezamagita daca nu reusesti sa strangi cei 10.000 de Euro necesari calatoriei?
 

Alina: Nu. Prefer sa fiu recunoscatoare indiferent de cum se termina campania. Dureaza pana pe 20 martie 2014. E foarte posibil sa nu strang intreaga suma pana atunci, dar entuziasmul generat de campanie si proiect este incurajator.

Garbo: Ce personalitate a lumii te inspira cel mai mult si mai mult?

Alina: Nu am astfel de muze. Mai degraba as numi-o pe Loretta Henderson, care se afla intr-un tur pe bicicleta in jurul lumii. Acum e in Bolivia. Imi place atitudinea ei si modul ironic in care abordeaza situatii care pe majoritatea femeilor le- ar descuraja. Zambetul detensioneaza.
Iar pe pagina de facebook a proiectului, Artsy Wheels, cineva mi-a zis de Sarah Marquis, o alta femeie exceptionala si un altfel de calator.

Garbo: Un mesaj pentru toti visatorii, toti oamenii cu idei marete…
Alina: Puneti-va la treaba!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri