11 Octombrie 2012 publicat în Cultura 3 share-uri

Ultima Vez este deja o experienta. Experienta Ultima Vez e ca si cum ai trai fenomene naturale atipice, doar ca Ultima Vez este creata de mintea omului Wim Vandekeybus.

Festivalul de dans contemporan eXplore dance a devenit deja o marca pentru ceea ce inseamna experienta adevarata a spectacolului contemporan, in care catharsisul se transforma mai curand in filosofie, in intrebare cu privire la existenta, la viata. Spectacolul din zilele noastre nu te elibereaza, el te impovareaza cu o ciudata senzatie meditativa, extrem de profunda.

La eXplore dance Festival am avut ocazia sa vad pentru a doua oara una dintre cele mai interesante companii de dans - Ultima Vez. Asadar, eXplore dance a adus la Bucuresti ultima productie a companiei conduse de Wim Wandekeybus, "Booty Looting", dupa ce aceasta a fost prezentata la Bienala de Dans de la Venetia si la ImpulsTanz, la Viena.

Compania Ultima Vez a fost fondata in anul 1986 de catre coregraful si regizorul Wim Vandekeybus, formuland noi mijloace de expresie in dans, cinematografie, tehnologie si arte vizuale. Pentru acest creator, muzica, mmiscarea, cuvantul si fotografia sunt toate, la fel de importante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

In "Booty Looting", Wim Wandekeybus a lucrat cu sase performerI, dintre care un fotograf si un muzician. Fotograful captura timpul si memoria clipei, live, pe scena, clickul apartului de fotografiat din mainile artistului jucand un rol esential in economia senzatiilor pe care le genera acest spectacol.

Vezi Foto: Wim Wandekeybus - Facebook Ultima Vez

Booty Looting te provoaca la maxim, iti intinde coaredele simturilor care sunt stimulate simultan, provocand tot felul de trairi interioare, odata cu manifestarea povestii din scena.

Mai mult decat un joc cu memoria prezentului si memoria alterata prin intermediul fotografiei, Wim Wandekeybus a adus in fata noastra mai multe motive centrale ale umanitatii, cum ar fi rolul de mama. In amalgamul de trairi si senzatii, devenea recurenta intrebarea “Ce inseamna sa fii o mama buna”? "Care este destinul unei femei in viata?" Un posibil raspuns ar fi acela ca exista riscul ca proprii tai copii sa se transforme in… coioti…

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Dupa 25 de ani existenta, Compania Ultima Vez produce noi forme de expresie care ne provoaca pe noi ca spectatori: “Uneori nu fac fata procesului de creatie. E mereu stresul acela si noptile nedormite cu cinci idei ruland in acelasi timp in minte, dar apoi productia isi ia propria forma si imediat devine amuzanta si din nou captivanta”, spune Wim Wandekeybus.
 

Iar eu ma simt onorata ca am vazut (din nou) Ultima Vez la Bucuresti.

 Un fragment din filmul de dans Blush de Wim Vandekeybus si Ultima Vez:

de Iulia Sima

Foto fr si main: By Mihai Blanaru /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri