20 Aprilie 2012 publicat în Cultura 31 share-uri

Filmul Dupa dealuri / Beyond the Hills, in regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus in selectia oficiala a celei de-a 65-a editii a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai 2012). Anuntul a fost facut ieri, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Paris.

Veste buna pentru cinematografia romana

Regizorul roman Cristian Mungiu revine in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, la cinci ani dupa Palme d’Or-ul obtinut cu drama '4 luni, 3 saptamani si 2 zile'.

"Dupa dealuri" este un film scris si regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnata de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de doua actrite iesence debutante in film: Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (Parintele) si Dana Tapalaga (Maica stareta).

Sinopsis "Dupa dealuri":

Filmul spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Repetitiile si filmarile au avut loc in iarna aceasta, la Campina si Bucuresti.

'Dupa dealuri' este produs de Mobra Films si co-produs de Why Not Productions (Franta), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema și Mandragora Movies (Romania). Filmul a fost realizat cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ si Wild Bunch (Franta), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei și cu contributia Eurimages si Centre National du Cinema et de l’Image Animée (Franta).

Vanzarile internationale sunt gestionate de Wild Bunch, iar drepturile de distributie pentru Statele Unite au fost achizitionate de Sundance Selects, o divizie a IFC Films. In Romania, filmul va fi distribuit de Voodoo Films.

Credit foto: Mobra Films


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri