Fie ca le iubesti sau nu, pisicile sunt niste animale extraordinare si unice. In Egiptul Antic, pisica era simbolul libertatii. In unele asezari romane, pisicile erau considerate zeii protectori ai caminului sau totemul legiunilor care plecau la lupta.

11. Pulsul unei pisici este de 160 – 240 de batai ale inimii pe minut, depinzand de varsta animalutului (celor mai tinere le bate inima mai repede).

12. Pisicile pot alerga cu o viteza de pana la 48 km/h.

13. Pisicile pot tolera foarte bine caldura fiindca stramosii lor erau animale care traiau in desert.

14. Pisicutele se nasc surde si oarbe. Abia dupa 5 zile ochii lor se deschid, in timp ce auzul apare dupa doua saptamani. Pana la maturitate, pisicile isi dezvolta vazul si auzul mult peste capacitatile omului.

15. Pisicile pot distinge ultrasunetele folosite de rozatoare pentru a comunica.

16. Pisicile pot vedea in intuneric.

17. Fara taurina, pisicile ar orbi. Taurina este un aminoacid produs de organismele animalelor. Exista si in mancarea pentru pisici (si da, in energizante).

18. Pisicile nu pot simti dulcele – papilele lor gustative nu detecteaza zaharul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

19. Pisica toarce la aceeasi frecventa cu ralantiul unui motor diesel, adica 26 de “torsaturi” pe secunda.

20. La inceput, litiera pisicii era facuta din nisip. Abia mai tarziu a fost confectionata din materiale diverse si umpluta cu acesta.
 

Foto fr si main: By GreenArt /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri