Indiferent de cat de mult timp acordam curateniei, unele suprafete constituie reale pericole, pe care nici nu le constientizam. Pentru a trai intr-un mediu sanatos, gandeste-te mai bine la ce produse folosesti.

Indiferent de cat de mult timp acordam curateniei, unele suprafete constituie reale pericole, pe care nici nu le constientizam. Pentru a trai intr-un mediu sanatos, gandeste-te mai bine la ce produse folosesti. Cercetatorii afirma ca peste 80.000 de chimicale pot fi gasite in produsele pe care le pulverizam in aer, pe care la mancam sau pe care le folosim in viata cotidiana, acasa. Afla care sunt cateva din pericolele invizibile pe care le poti intalni chiar si in locuinta ta.

Vopsea cu plumb


Plumbul este extrem de toxic, fiind cauza unor probleme ale sistemului nervos central sau ale rinichilor. Acesta se afla, in general, in compozitia vopselelor; in prezent, vopselele cu plumb se utilizeaza rar, insa este de retinut faptul ca, daca sunt razuite, ele elimina particule de plumb, care sunt nocive.

Aluminiu

In ultima perioada, expertii ne atentioneaza adesea sa nu mai folosim produse din aluminiu, precum vase, doze sau folie din aluminiu. Acesta ajunge in mancare, mancare pe care o ingeram, dar si in aer acumulandu-se in praf. Studiile arata ca aluminiul constituie una din cauzele aparitiei bolii Alzheimer si afecteaza atat rinichii, cat si oasele.

PVC

Policlorura de vinil, cunoscuta si sub denumirea de PVC, este utilizata la realizarea multor produse: jucarii gonflabile, pardoseli, bavete pentru copii, saltele, perdele si multe altele. Studiile din ultimii ani au demonstrat faptul ca acesta poate duce la aparitia cancerului atat la oameni, cat si la animale.

Bisfenol A

Bisfenolul A sau BPA este o alta substanta ce ne poate afecta sanatatea, tulburand functiile normale. Acesta se afla in recipientele din plastic, conserve. Pentru a-l evita, este de preferat sa consumi alimente proaspete, neambalate, iar in momentul in care achizitionezi produse din plastic, ai in vedere ca pe eticheta lor sa fie mentionat faptul ca nu contin BPA.

Clor

Clorul este un produs pe care il intalnim in multe locuinte. De mentionat este faptul ca, daca este utilizat in cantitati mari si, in special, in combinatie cu alte produse chimice, poate afecta plamanii. Produsele impotriva mucegaiului contin, in general, clor; atunci cand folosesti unul, evita sa utilizezi si un produs de curatat pe baza de amoniac.

Amoniac


Un alt pericol pe care multi dintre noi nu il constientizeaza este amoniacul. El poate fi inhalat cu usurinta si se regaseste in produsele de curatat pentru suprafete dure si pentru geamuri. Poate irita caile respiratorii, dar si ochii, iar persoanele care sufera de astm pot fi foarte sensibile la acesta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Foto homepage: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri