O incapere pe care nu ar trebui sa o ignoram, atunci cand dorim sa aplicam principiile Feng Shui, este camera copilului.

Feng Shui, tehnica de amenajare, folosita de mai bine de 4000 de ani, este, in general, utilizata pentru a decora spatii precum dormitorul matrimonial, pentru a atrage dragostea si linistea, livingul, pentru a avea parte de armonie in familie sau biroul de acasa, pentru a atrage norocul si banii. O incapere pe care nu ar trebui sa o ignoram, atunci cand dorim sa aplicam principiile Feng Shui, este camera copilului.

Atunci cand amenajam camera copilului, este de preferat sa respectam aceste principii, pentru a crea pentru cel mic un mediu armonios si confortabil. Specialistii considera ca dormitorul copilului ar trebui sa fie amplasat in zona de est, in cazul baietilor, si in cea de sud-est, in cazul fetelor, aceste sectoare fiind cele corespunzatoare dezvoltarii si cresterii. In acelasi timp, in aceasta zona se recomanda sa se amplaseze multe plante verzi, care atrag energiile pozitive si care ajuta la cresterea copiilor.

Culorile sunt importante atat din punctul de vedere al peretilor, cat si din prisma pieselor de mobilier. Conform Feng Shui, camera copilului ar trebui sa fie amenajata in culorile pamantului, precum culoarea piersicii, galben, crem. Se evita culorile stridente, iar in cazul in care copilul este foarte energic, folositi niste nuante cat mai relaxante si calde.

Amplasarea

mobilierului constituie, intotdeauna, cel mai important aspect, intr-un spatiu amenajat dupa principiile Feng Shui. Patul nu trebuie sa fie pozitionat pe linia usii dormitorului, cu picioarele orientate catre aceasta, sau pe acelasi perete cu usa, intrucat fluxul Chi va fi intrerupt, iar copilul tau va avea un somn agitat. De asemenea, nu se asaza patul sub fereastra si nici in aceeasi linie cu aceasta, creandu-se, altfel, un canal ce favorizeaza intrarea si iesirea energiei pe fereastra. Aparatele electrocasnice se evita in camera copilului, iar colturile incaperii trebuie sa fie luminoase, pentru ca cel mic sa nu se sperie din cauza umbrelor.

Intrucat in Feng Shui ordinea si curatenia sunt primordiale, invata-ti copilul sa fie disciplinat si sa nu aglomereze incaperea. Seara, toate jucariile trebuie stranse intr-un cufar, care nu are marginile ascutite, aspect ce ar trebui sa fie respectat in cazul tuturor pieselor de mobilier, muchiile ascutite taind fluxul Chi.

Este preferabil ca spatiul de dormit si cel destinat invatatului sa fie bine delimitate. In acest caz, poti folosi un paravan sau un corp de depozitare intre cele doua zone. Biroul nu se lipeste de un perete, ci se amplaseaza astfel incat copilul sa stea cu spatele la acesta, pentru a avea control asupra intregii camere.

Nu in ultimul rand, partea stanga a camerei este zona cunoasterii, motiv pentru care este bine sa amplasezi in acest loc rafturi pentru carti. Cristalurile naturale si obiectele ceramice il vor ajuta pe cel mic sa se concentreze si sa se dezvolte intelectual. Tot pe peretele din stanga, in partea centrala, agata fotografii cu familia; de asemenea, in dreptul acestei zone, poti amplasa un fotoliu pentru citit.

Foto: Little Lucy Willow
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri