E si Julia Roberts ca noi toate?, se intreaba retoric editorialista de la Forbes, Caroline Howard. Va mirati probabil: De unde pana unde aceasta intrebare si de ce ar fi interesata o editorialista Forbes de lumea vedetelor, in special de Julia Roberts? Ei bine, raspunsul simplu este acesta: Julia Roberts este mama.

Deci, situatia mamelor este una chiar dramatica si niciun guvern din lume, poate cu exceptia celor din tarile nordice, nu constientizeaza si nu iau in calcul aceasta teorie. Ann mai spune ca acest tratament aplicat celor care au grija de copii (si aici intra in discutie si statutul bonelor) se bazeaza pe un argument foarte cinic: “este alegerea femeilor sa devina mame”. Este adevarat, insa mamele nu aleg si toate problemele care survin odata cu dorinta de a creste unul sau mai multi copii.

Update via Ziarul Financiar: In Romania, situatia este chiar mai dificila, noi aflandu-ne inca in stadiul luptei impotriva discriminarii sexiste a femeilor pe piata muncii. Chiar si cu privire la acest aspect este nevoie de interventia Uniunii Europene pentru a se face miscari in ceea ce priveste egalitatea de gen, deci cu greu putem sa mai vorbim si despre discriminarea mamelor si de conditiile carora ele trebuie sa le faca fata pentru a munci si pentru a-si creste copiii.

Romania se confrunta cu o discrepanta in ceea ce priveste calificarile cerute pe piata muncii si competentele formate in scoli. Femeile nu sunt preferate la angajare, iar mucta lume spune ca rolul femeii este acela de a sta la cratita si de a avea grija de copii. Aceasta mentalitate trebuie sa se schimbe, iar fondurile europene trebuie folosite in acest scop", este de parere Gabriela Popescu, directorul executiv al firmei de consultanta Depro Inovatie, companie care a obtinut in 2008 cea mai mare finantare din fondurile europene pentru resurse umane, in valoare de 4,5 milioane de euro, arata ZF.

In astfel de situatii, cand femeile sunt practic incorsetate de propria experienta, ele vor visa oare la aventuri romantice precum cele descrise in volumul de memorii “Eat Pray Love” de Elizabeth Gilbert si carora le-a dat viata Julia Roberts in filmul cu acelasi nume? Asteptam acest film si in cinematografele de la noi, 15 octombrie fiind data lansarii oficiale in Romania, curioase sa vedem daca "Frumusica" mai are acelasi farmec pe marile ecrane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri