, 16 Aprilie 2020 publicat în Cariera 2 share-uri

Iată ce poți face pentru a reuși să lucrezi de acasă și, în același timp, să le acorzi suficientă atenție copiilor astfel încât să nu se simtă ignorați.

A lucra de acasă când ai copii este o adevărată provocare. Cei mici vor mereu să se joace și sunt gălăgioși, motiv pentru care este destul de dificil să te poți concentra la sarcinile pe care le ai de făcut. 

Când analistul politic Robert Kelly a fost întrerupt de copiii săi în timp ce acorda un interviu pentru BBC, imaginile au devenit virale și toată lumea s-a amuzat de această situație. Mai mult decât atât, a fost realizat un serial TV animat inspirat din acest incident amuzant.

Aceasta este doar una dintre situațiile în care poți fi pus dacă lucrezi de acasă și ai copii. Cei mici au nevoie de atenție și le este greu să înțeleagă că părinții lor au treabă și trebuie lăsați în pace câteva ore pe zi. Vor să se joace, să se dea pe tobogan sau să se plimbe cu bicicleta, vor să le fie citite povești, au fel și fel de curiozități și vor să faceți activități interesante împreună.

Iată ce poți face pentru a reuși să lucrezi de acasă și, în același timp, să le acorzi suficientă atenție copiilor, astfel încât să nu se simtă ignorați.

Explică-le situația și creează bariere

Copiii trebuie să fie bine informați indiferent de vârsta lor. Este important ca ei să cunoască toate detaliile pentru a putea accepta situația. Astfel, pentru a reuși să îți îndeplinești obligațiile de serviciu fără să fii obligat să îți îndepărtezi copiii de lângă tine constant, este esențial să le prezinți de la început situația: care este intervalul orar în care vei lucra, în ce constă munca ta și de ce nu trebuie să fii întrerupt, de ce este important să lucrezi și de ce faci acest lucru de acasă.

De asemenea, este important să ai un loc special pentru a munci, în care copiii să știe că nu au acces. Dacă lucrezi de pe canapeaua din sufragerie sau la masa din bucătărie, copiii ar putea fi derutați. Așadar, amenajează-ți o cameră de lucru și afișează pe ușă programul în care trebuie să fii lăsat să muncești.

Oferă-le stimulente

Stabilește încă de la începutul zilei câteva obiective pentru copiii tăi: să facă singuri curățenie în cameră, să citească o poveste și să scrie o continuare, să facă un puzzle solicitant sau să își aranjeze jucăriile. Astfel, ei vor fi ocupați o bună perioadă de timp. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important ca cei mici să știe că vor avea ceva de câștigat la final. Așadar, odată cu obiectivele prezintă-le și premiul pe care îl vor primi, indiferent dacă este vorba despre o plimbare prin cartier, o seară de film în familie sau o jucărie nouă. Această metodă de a-i ține pe cei mici ocupați în timp ce lucrezi funcționează mai ales în cazul copiilor cu spirit competitiv, care vor face tot posibilul să demonstreze că pot câștiga.

Planifică timpul cu atenție

A lucra în timp ce copiii sunt în casă nu este o activitate lipsită de riscuri. Cei mici se pot răni în timpul jocului, pot fi supărați, pot fi înfometați. Pe scurt, pot avea nevoie de tine. De aceea, este recomandat să nu lași pe ultima sută de metri realizarea sarcinilor de serviciu. Dacă acest lucru este posibil, încearcă să îți planifici din timp programul și să îți stabilești propriile deadline-uri. Nu știi niciodată cum va fi o zi de lucru cu cei mici pe lângă tine. Însă, dacă reușești să fii mai eficient și să nu fii mereu sub presiunea timpului, vei fi mai relaxat și întreruperile copiilor nu vor fi atât de deranjante și stresante.

A lucra de acasă și a reuși să fii concentrat în timp ce copiii au mereu nevoie de atenție nu este simplu de realizat, însă nu este o misiune imposibilă.

Sursă foto: Kaspars Grinvalds /Shutterstock


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri