Info
x
info

Info
x
info

» Toate forumurile » Culinar » Retete culinare

Dulceata de pepene verde

Intra in contul tau

Username:
 Password:
Am uitat parola    Nu am cont
SAU
Login cu Facebook
alexandra_ff
4 mesaje
Oras: Constanta
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 12:32

buna ziua everyone

acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde

reteta decurge cam asa

Ingrediente
•coajă de pepene verde 1kg
•zahăr 1 kg
•apa 500ml
•oțet 300ml
•zeamă de lămâie 1
•baton de vanilie 1/2

Mod de preparare
Se strânge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potriviți. Se îndepărtează partea verde, coaja propriuzisă și se păstrează doar partea albă și un strat subțire de câțiva milimetri de miez roșu. Se taie în cubulețe de aproximativ 1cm. Cubulețele se fierb într-un amestec de apă cu oțet (la 2 l apă se pun 300ml oțet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece și se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie și vanilia și se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece își va schimba gustul.

MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceața, taie coaja de pepene cu un cuțit ondulat. Nu uita să adaugi oțetul la fiertul cojilor. Acesta le întărește și le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oțet, acestea se înmoaie și se scofâlcesc.

tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata

Raporteaza abuz de limbaj
tusi_Oli
3778 mesaje
Oras: Timisoara
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 12:43

De la: alexandra_ff, la data 2010-07-22 12:32:33 buna ziua everyone

acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde

reteta decurge cam asa

Ingrediente
•coajă de pepene verde 1kg
•zahăr 1 kg
•apa 500ml
•oțet 300ml
•zeamă de lămâie 1
•baton de vanilie 1/2

Mod de preparare
Se strânge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potriviți. Se îndepărtează partea verde, coaja propriuzisă și se păstrează doar partea albă și un strat subțire de câțiva milimetri de miez roșu. Se taie în cubulețe de aproximativ 1cm. Cubulețele se fierb într-un amestec de apă cu oțet (la 2 l apă se pun 300ml oțet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece și se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie și vanilia și se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece își va schimba gustul.

MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceața, taie coaja de pepene cu un cuțit ondulat. Nu uita să adaugi oțetul la fiertul cojilor. Acesta le întărește și le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oțet, acestea se înmoaie și se scofâlcesc.

tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata

mama mea face de ani buni dulceata din coaja de pepene de cand apare pepenele verde si cumparam ea aduna cojile de la el si face o dulceata dumnezeiasca
tot timpul ii reuseste
este foarte buna

alexandra_ff
4 mesaje
Oras: Constanta
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 08:33

si cand ma gandesc k am aruncat atatea coji de pepene

LILO
9970 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 08:48

M I A U111

leli
garbo162236
11 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 16:22

Eu fac aceasta dulceata de cca 30 de ani si intr-adevar este foarte buna. Dupa mine insa cantitatea de otet, 3oo ml. la 2 litri de apa, este foarte mare. Secretul este ca apa in care se pune la fiert coaja de pepene, care s-a taiat cubulete, sa fie acra, dar nu asa tare pentru ca, important este ca bucatelele de pepene sa se intareasca, sa devina stravezii si asa aspectul lor in dulceata va fi foarte frumos si cu aceea dulceata se vor putea decora si alte deserturi.
Spor la lucru si incercati pentru ca veti avea doar de castigat, oricum pe fructele nu trebuie dati bani ci, ele rezulta doar dintr-o folosire rationala a subproduselor (in cazul de fata al cojilor de pepene).

Fosta membra Garbo.ro
Avatarul lui Fosta membra Garbo.ro
769 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:04

hmmm, pare interesant...

urata, saraca, vicioasa
Doara
5977 mesaje
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:37

Nutiii.... aici, aici.

garbo164751
4 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 23:21

: si eu am facut dulceata de pepene rosu dar cu GEL FIX a iesit super buna si a rezistat foarte bine :

garbo224023
2 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 22:14

stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?

Thor_again
6856 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 22:33

nu exista "pepene special pentru dulceata". Dulceata se face din partea alba a cojii de pepene din ala dungat si oval.

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si astfel sa inlaturi orice dubiu!" - Abraham Lincoln
eu_geminy
11815 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2011, ora 02:28

De la: garbo224023, la data 2011-09-17 22:14:40stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?

eu am auzit despre mierea de viespe... daca te intereseaza, ofer consultatii contra cost...:D
:)))

"Singuratatea e o tarfa care nu te invinuieste ca esti egoist." (OCTAVIAN PALER - Viata pe un peron)
Publicitate
Postat foarte recent

Mergi la: