Dulceata de pepene verde
Intra in contul tau
|
alexandra_ff 4 mesaje Membru din: 22/07/2010 Oras: Constanta |
buna ziua everyone
acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde reteta decurge cam asa Ingrediente coajă de pepene verde 1kg zahăr 1 kg apa 500ml oțet 300ml zeamă de lămâie 1 baton de vanilie 1/2 Mod de preparare Se strânge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potriviți. Se îndepărtează partea verde, coaja propriuzisă și se păstrează doar partea albă și un strat subțire de câțiva milimetri de miez roșu. Se taie în cubulețe de aproximativ 1cm. Cubulețele se fierb într-un amestec de apă cu oțet (la 2 l apă se pun 300ml oțet). Se fierb până când devin sticloase. Se strecoară apoi, se clătesc în apă rece și se lasă la scurs. Se cântăresc din nou. La 1kg coji fierte se adaugă 1 kg zahăr dizolvat în 500 ml apă. Se adaugă zeama de lămâie și vanilia și se lasă amestecul la fiert, la foc potrivit, până când se leagă siropul. Acesta nu trebuie să fie foarte legat, deoarece își va schimba gustul. MICI SECRETE: Ca să fie mai arătoasă dulceața, taie coaja de pepene cu un cuțit ondulat. Nu uita să adaugi oțetul la fiertul cojilor. Acesta le întărește și le păstrează forma. Dacă se pun direct cojile în sirop, fără a fi fierte în oțet, acestea se înmoaie și se scofâlcesc. tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata Raporteaza abuz de limbaj |
|
tusi_Oli 3778 mesaje Membru din: 25/06/2009 Oras: Timisoara |
De la: alexandra_ff, la data 2010-07-22 12:32:33 buna ziua everyone mama mea face de ani buni dulceata din coaja de pepene de cand apare pepenele verde si cumparam ea aduna cojile de la el si face o dulceata dumnezeiasca tot timpul ii reuseste este foarte buna |
|
alexandra_ff 4 mesaje Membru din: 22/07/2010 Oras: Constanta |
si cand ma gandesc k am aruncat atatea coji de pepene
Raporteaza abuz de limbaj |
|
LILO 9970 mesaje Membru din: 30/07/2009 |
Raporteaza abuz de limbaj
leli
|
|
garbo162236 11 mesaje Membru din: 8/07/2010 |
Eu fac aceasta dulceata de cca 30 de ani si intr-adevar este foarte buna. Dupa mine insa cantitatea de otet, 3oo ml. la 2 litri de apa, este foarte mare. Secretul este ca apa in care se pune la fiert coaja de pepene, care s-a taiat cubulete, sa fie acra, dar nu asa tare pentru ca, important este ca bucatelele de pepene sa se intareasca, sa devina stravezii si asa aspectul lor in dulceata va fi foarte frumos si cu aceea dulceata se vor putea decora si alte deserturi.
Spor la lucru si incercati pentru ca veti avea doar de castigat, oricum pe fructele nu trebuie dati bani ci, ele rezulta doar dintr-o folosire rationala a subproduselor (in cazul de fata al cojilor de pepene).
|
Fosta membra Garbo.ro 769 mesaje Membru din: 7/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
urata, saraca, vicioasa
|
|
Doara 5977 mesaje Membru din: 7/11/2009 |
Nutiii.... aici, aici.
|
garbo164751 4 mesaje Membru din: 8/08/2010 |
: si eu am facut dulceata de pepene rosu dar cu GEL FIX a iesit super buna si a rezistat foarte bine :
|
|
|
|
|
garbo224023 2 mesaje Membru din: 17/09/2011 |
stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?
|
Thor_again 6856 mesaje Membru din: 26/07/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
nu exista "pepene special pentru dulceata". Dulceata se face din partea alba a cojii de pepene din ala dungat si oval.
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si astfel sa inlaturi orice dubiu!" - Abraham Lincoln
|
|
eu_geminy 11815 mesaje Membru din: 8/01/2010 |
De la: garbo224023, la data 2011-09-17 22:14:40stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata? eu am auzit despre mierea de viespe... daca te intereseaza, ofer consultatii contra cost...:D :))) Raporteaza abuz de limbaj
"Singuratatea e o tarfa care nu te invinuieste ca esti egoist." (OCTAVIAN PALER - Viata pe un peron)
|
Publicitate
|
Postat foarte recent
Promotia zilei pe Kuponiada.roDoar 4 lei pentru o reducere de 50% la toate articolele de pe site-ul Sepci.ro, cu ocazia deschiderii showroom-ului |

Promotia zilei pe Kuponiada.ro