2 Aprilie 2018 publicat în Sanatate 2 share-uri

Multi pacienti adulti ajung la extractia molarului de minte abia atunci cand acesta incearca sa erupa si isi face simtita prezenta prin nesuferita durere dentara.

“In functie de fiecare organism in parte si de dificultatea extractiei, dupa trecerea anesteziei poate fi nevoie de administrarea de antiagice si antiinflamatoare, obrazul se poate umfla (edemul postoperator este maxim la 48 ore de la interventie, apoi scade treptat), aparand dificultati la deschiderea maxima a gurii”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

Varsta optima pentru indepartarea molarului de minte

Inca de la varsta de 16 ani este recomandat sa facem o radiografie, pentru a vedea daca exista molari de minte.

Medicul specialist poate recomanda ca molarii de minte sa fie extrasi chiar inainte de aparitia problemelor. “Acest lucru este facut pentru a evita o extractie mai dureroasa sau mai complicata care ar putea fi facuta cativa ani mai tarziu. Indepartarea este mai usoara la tineri, cand radacinile dintilor de intelepciune nu sunt inca pe deplin dezvoltate si osul este mai putin dens. La persoanele in varsta, timpul de recuperare si vindecare tind sa fie mai lung”, explica specialistul ortodont.

Indiferent ca avem sau nu molari de minte, controlul stomatologic periodic este esential in diagnosticarea si tratarea din timp a oricarei probleme, evitand astfel complicatii ulterioare.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri