15 Ianuarie 2014 publicat în Sanatate 77 share-uri

'Tu, realmente poti sa schimbi soarta fiecarei celule din corpul tau, schimbandu-ti gandurile'. – Dr. Bruce Lipton.

Un studiu recent publicat de catre revista de specialitate Journal of Psychoneuroendocrinology si realizat de cercetatori din Wisconsin, Spania si Franta a demonstrat schimbari la nivel molecular in corp, dupa o perioada intensa de practici meditative si gandire pozitiva.

Studiul a aratat efectele benefice pe care le-au experimentat un grup de practicieni ai meditatiei, in comparatie cu un grup de subiecti care erau implicati in activitati non-meditative. Dupa 8 ore de meditatie, cercetatorii au gasit diferente la nivel molecular si un nivel redus al genelor cu potential inflamator cat si capacitatea subiectilor care practicau meditaita, de a se recupera mai usor in cazul unor situatii stresante.
Noile rezultate demonstreaza un mecanism biologic care are efecte terapeutice, pe care l-am putea activa fiecare din noi…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Abilitate pe care la un moment dat, in decursul istoriei omenirii o stiam poate, dar pe care, societatea ne-a facut sa o dam uitarii?

Foto; Shutterstock.com; subconstient, vindecare, gandire pozitiva

Activitatea genelor poate fi schimbata prin intermediul perceptiei

Dr. Bruce Lipton a fost primul om de stiinta care a inaintat aceasta idee ca prin puterea gandului, avem puterea de a ne transforma chiar de la nivel molecular. In anul 2005, Dr. Bruce Lipton publica cartea The Biology of Belief – Unleashing the Power of Consciousness, Matter & Miracles (Biologia Credintei – Dezlantuind Puterea Constiintei, Materie si Miracole)

Potrivit Doctorului Bruce Lipton, activitatea genelor poate fi schimbata in viata de zi cu zi, fiindca perceptiile mintii noastre sunt reflectate in chimia corpului nostru iar daca sistemul nostru nervos interpreteaza mediul inconjurator si controleaza chimia sangelui, atunci tu, realmente poti sa schimbi soarta fiecarei celule din corpul tau, schimbandu-ti gandurile.

Trebuie sa ne schimbam modul de a gandi, pentru a reusi sa aducem vindecare in corp: „Functia mintii este aceea de a crea o coerenta intre credintele noastre si realitatea pe care o experimentam”, explica Dr. Lipton. „Ceea ce inseamna ca mintea ta va ajusta biologia corpului si comportamentul sau, pentru a se potrivi cu ceea ce crezi tu. Daca ti s-a zis ca vei muri in sase luni, iar mintea ta va crede aceasta sugestie, cel mai probabil vei muri in sase luni. Acesta este cunoscut ca si efectul nocebo, adica rezultatul unui gand negativ, care este opusul efectului placebo, unde vindecarea este ajutata de gandul pozitiv”, explica Bruce Lipton
Dr. Lipton ne spune ca, schimbandu-ne perceptia, mintea poate altera activitatea genelor si ca realmente, putem sa rescriem codul genetic din celulele noastre, schimband chimia sangelui nostru.

Aceasta se intampla prin activitatea unui sistem compus din trei parti: exista in noi o parte care nu isi doreste sa moara (mintea constienta) si care este influentata de o parte ce crede ca va muri (prognoza medicului cu privire la starea ta, ce este inregistrata in subconstient) care se manifesta in reactiile chimice din organismul nostru (partea a treia), reactii ce se conformeaza credintei dominante. Neurostiinta a demonstrat ca partea subconstienta a mintii controleaza 95 la suta din vietile noastre, deci aceasta este credinta dominanta…

Este o situatie complexa, explica doctorul Lipton – „Oamenii au fost programati sa creada ca ei sunt victimele si ca nu au nici un fel de control. Suntem programati din start cu credintele mamei si ale tatalui nostru. De exemplu, atunci cand suntem bolnavi, ni s-a spus ca trebuie sa mergem la doctor, fiindca medicul este autoritatea ce se ocupa de sanatatea noastra. Am primit acest mesaj inca din copilarie, ca medicii sunt autoritatea si ca noi suntem victimele fortelor care se manifesta in corpul nostru, dincolo de abilitatea noastra de a putea controla acest lucru. Partea amuzanta este ca de multe ori, oamenii se fac bine chiar in drum spre medic. Atunci isi face simtita prezenta abilitatea innascuta de a ne auto-vindeca, iar acesta este un alt exemplu al efectului placebo”.

Credintele subconstiente sunt CHEIA

Exista in zilele noastre acest curent al gandirii pozitive si iata, se pare, acesta are un fundament stiintific. Totusi nu este suficient sa gandim pozitiv la nivel constient, ci sa descoperim si blocajele de la nivelul subconstientului.

Oamenii pot fi atenti la credintele lor constiente dar nu pot intui ce se ascunde in subconstientul lor, acolo unde, de cele mai multe ori, se ascund bine, gandurile negative. Credintele tale subconstiente actioneaza fie in avantajul tau, fie in dezavantajul tau; uneori, incercand sa iti schimbi doar atitudinea constienta cu privire la viata, nu reusesti sa schimbi si partea subconstienta care salasuieste in tine.

Noua stiinta a epigeneticii promite insa oportunitatea fiecarei fiinte de pe planeta de a deveni ceea ce este cu adevarat si de a-si dezvolta abilitatea de a-si atinge cele mai inalte posibilitati, inclusiv capacitatea de a ne vindeca corpurile, societatea si de a trai in pace.

„Genomul nostru este foarte dinamic in modul sau de expresie si rezultatele pe care le-am gasit arata ca linistea mintii poate influenta in mod efectiv modul cum acesta se exprima”, arata studiul Davidson citat mai sus.

Si alte studii recente au aratat raspunsuri epigenetice la stimuli ca stresul, dieta, exercitiile, raspunsuri care s-au manifestat in decursul a adoar cateva ore.

Iti recomandam si:

Cum simti, cum esti... Cele 30 de cauze emotional-energetice ale bolilor

Horoscopul care iti schimba viata: Afirmatii pozitive pentru fiecare zodie

Dorinta de a nu dori nimic

Poti sa iti vindeci inima, mintea si trupul!

Legea rezonantei: Toate dorintele noastre benefice se pot indeplini!

Universul si iubirea: Care este legatura dintre fizica cuantica si iubire?

Legea Atractiei pas cu pas: Cum sa iti indeplinesti visurile cele mai minunate, caci se poate!

de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri