7 Octombrie 2011 publicat în Psihologie 328 share-uri

Inceteaza sa te mai abuzezi pe tine insati. Nu vei permite niciodata nimanui sa te abuzeze mai mult decat te abuzezi tu. Insa odata ce ajungi la iubirea de sine, un nou mod de viata iti sta la picioare. Iubirea de sine este fundatia pentru a atinge fericirea personala.

Venim pe lume plini de iubire. Cand suntem bebelusi nu putem exprima ce simtim cand o vedem pe mama, sau jucaria preferata dar parca nici nu avem nevoie ,pentru ca iubirea se reflecta in toata fiinta noastra si respira prin toti porii nostrii minusculi. Nu stim ca ceea ce simtim este iubire, pentru ca nu avem inca un limbaj. Poate si daca am avea cuvinte, ele nu ar fi de ajuns sa explice acest sentiment intens.

Apoi incepem sa crestem , incepe sa ni se spuna cum ar trebui sa fim si incepem sa ne temem de cine suntem. Incepem sa ne reprimam emotiile si sa ascundem tot mai mult cine suntem cu adevarat. Incepem sa reprimam ceea ce altadata parea natural si chiar ne simtim rusinati de ceea ce simtim. Credem ca dragostea ne va face vulnerabili si incepem sa ne temem sa nu fim raniti. Dar nu este dragostea cea care ne provoaca durere ci toate acele invataminte despre cine ar trebui sa fim, si cum ar trebui sa fim sunt cele care ne cauzeaza teama. Pe parcursul vietii exista momente cand incetam sa credem aceste minciuni si avem curajul sa ne dam voie sa simtim ceea ce simtim, fara a cenzura aceasta pornire prin vocea ratiunii. In aceste momente ne recapatam capacitatea de gasi din nou dragostea care a fost mereu prezenta in noi si astepta sa ajungem la ea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Asadar se pare ca este o legatura extrem de stransa intre momentul in care suntem noi insine si momentul in care gasim dragostea adanc ascunsa printre minciunile insuflate pe parcursul evolutiei noastre. Chiar daca suna utopic, dragostea pe care o cautam , o putem atinge doar in momentul in care nu ne mai temem sa fim noi insine. In momentul in care renuntam sa fim cine ar trebui sa fim si acceptam cine suntem. Acesta este unul dintre cele mai revelatoare momente ale existentei.

Din ce in ce mai multe femei se trezesc si ajung la aceasta constientizare, asta pentru ca umanitatea evolueaza si dupa ce de-a lungul secolelor cu ajutorul tehnologiei traim vieti mai bune in exterior, a venit momentul sa incepem sa traim vieti mai bune in interior. Principala cheie pentru a reusi aceasta performanta este arta de a iubi, arta de a ne iubi mai intai pe noi insine si apoi pe ceilalti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri