8 Decembrie 2017 publicat în Psihologie 32 share-uri

Nu exista baieti buni si baieti rai, exista doar barbati cu nevoi proprii. Exista doar oameni, exista doar suflete care cauta cea mai buna modalitate pentru a simti implinirea in viata.

Nu trebuie sa judecam! Nevoile se schimba odata cu inaintarea in relatie.

“Orice relatie incepe cu un schimb de vorbe, de pareri, de lucruri in comun, orice relatie incepe ca o prietenie, insa, este posibil, ca pe masura ce relatia evolueaza, nevoile unuia dintre parteneri sau poate ale ambilor, sa se schimbe. Ce facem in acest caz? Putem doar sa fim sinceri, in primul rand cu noi insine, sa ne definim clar ce anume vrem atunci cand alegem sa interactionam cu o persoana de sex opus si mai apoi sa fim sinceri cu persoana din fata noastra. Atata timp cat nu ne este noua clar ce anume vrem si atata timp cat nevoile fiecaruia nu sunt exprimate in mod clar si evident pentru celalalt, avem oare dreptate sa ne suparam, sa fim tristi, sa fim frustrati?”, este de parere psihologul Laura Maria Cojocaru.

In opinia specialistului, pentru a putea construi relatii reale si solide, avem cu totii nevoia ca - femei sau barbati - sa ne concentram atentia asupra a trei aspecte relevante care pot face diferenta: sinceritate, asertivitate si asumare:

  • Sinceritatea, in primul rand cu noi insine, apoi fata de cei cu care interactionam, ne scoate din iluzie si ne aduce mai aproape de ceea ce cautam. Orice persoana poate fi in toate felurile si ne putem activa multiple fatete ale personalitatii noastre in functie de circumstante, nevoile de moment, aspiratii, visuri de viitor;
  • Asertivitatea – adica a spune direct ceea ce gandim si ce nevoi avem;
  • Asumarea a ceea ce suntem si a tipului de raspuns primit ne elibereaza de chingiile iluziilor.

* Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut i Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania.

Foto: Dundanim /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri