8 August 2012 publicat în Psihologie 8 share-uri

Propriile creiere pe care le cunoastem atat de bine ne pot face sa credem ca un lucru este corect, cand de fapt el este total gresit, ca suntem indragostiti cand de fapt nu suntem, etc.

Mintea umana este complexa si de multe ori ne poate fi cel mai mare dusman, atunci cand vine vorba de fericire. Propriile creiere pe care le cunoastem atat de bine ne pot face sa credem ca un lucru este corect, cand de fapt el este total gresit, ca suntem indragostiti cand de fapt nu suntem, etc. Sa inveti sa recunosti si sa depasesti aceste capcane este un lucru esential, daca vrei sa obtii fericirea de durata, relatii mai puternice si succes in cariera.

Uita-te peste aceasta lista pentru a vedea daca te lasi pacalit de creierul tau! Pot sa pariez ca este asa.

Cele 12 feste PERICULOASE pe care ti le joaca creierul tau

1. As fi mai fericit daca as avea mai putine de facut

Mintile noastre adesea incearca sa ne faca sa credem ca am fi mai fericiti daca nu ar trebui sa muncim. Ne imaginam viata ca o vacanta continua si avem impresia (gresita) ca o astfel de viata ne-ar face fericiti. Totusi, adevarul este ca lipsa de activitate duce adesea la plictiseala si depresie. Suntem fiinte creative si active. Avem nevoie de provocari si realizari pentru a fi fericiti. Incepe sa faci ceva important pentru tine si vei vedea cum indicatorul fericirii incepe sa creasca.

2. Nu e vina mea, e vina ta

De multe ori creierul ne face sa credem ca suntem nefericiti din cauza partenerului, a parintilor sau a altor persoane din viata noastra. Aruncam vina pe oricine din jurul nostru. Desigur, in orice relatie, responsabilitatea este a amandurora. Dar, in general, suntem la fel sau poate mai vinovati decat ceilalti din jur. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru situatia noastra si sa facem tot posibilul pentru a ne bucura la maxim de ea. A ne asuma responsabilitatea pentru actiunile noastre este inceputul fericirii adevarate. 

3. Trebuie doar sa descopar secretul succesului pentru a fi fericit

Sunt convinsa ca nu exista "secrete" ale fericirii sau succesului. Desi multi scriitori, si chiar propriile noastre creiere, ar vrea sa ne convinga de existenta acestor scurtaturi, ele nu sunt reale. Sa ai o viata plina de succes este destul de simplu. Iti creezi o viziune pentru viitor, apoi un plan si apoi muncesti din greu pentru a ajunge acolo unde ti-ai propus. Nu exista secrete sau scurtaturi in aceasta formula. Daca accepti asta vei inainta foarte mult pe calea spre fericire.

4. Daca as avea...

Mintea noastra ne face sa credem ca vom fi fericiti cand vom avea slujba potrivita sau casa potrivita sau masina potrivita sau orice altceva. Nu este nimic gresit in a-ti dori lucruri mai bune, dar acestea nu garanteaza fericirea. Poate doar pentru o scurta perioada de timp, care va trece insa foarte repede. Cei care isi doresc fericirea de durata trebuie sa inteleaga ca aceasta este ca un gol pe care nu il vor putea umple niciodata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri