7 August 2012 publicat în Psihologie 41 share-uri

Aceste personalitati toxice ascunse in propria persoana sunt toxice pentru relatiile noastre, pentru visele noastre, pentru fericirea noastra, pentru amplul ansamblu de evenimente si trairi numit viata!

Prima personalitate toxica - NEGATIVISTUL

Nu putem niciodata sa dam gres in viata sau in dragoste, ci doar sa obtinem niste rezultate a caror interpretare sta doar in mainile noastre. Gandirea pozitiva este abilitatea de a ne simti negativi, insa de a ne pastra speranta pentru a merge mai departe. Putem oricand sa privim situatiile prin care trecem in viata cu o minte deschisa si o gandire pozitiva. In loc sa ne spunem “Ce a fost in capul meu”, putem sa ne intrebam “Ce am avut de invatat?”

Image © Shutterstock - 8885938

A doua personalitate toxica - OBSESIVUL

Cel mai greu lucru in viata este sa invatam sa ne desprindem de trecut, de o pierdere emotionala sau de zona noastra de confort. Schimbarea nu este niciodata usoara insa, de cele mai multe ori, alegerea benefica pentru noi este sa ne eliberam emotional de situatiile/ oamenii/ lucrurile care la un moment dat in viata au insemnat totul pentru noi. Numai asa vom trece peste durerea provocata de ranile trecutului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari este deschis special de 8 Martie Femeile primesc 50% reducere la bilete și tururi ghidate gratuite A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

A treia personalitate toxica - COMPETITORUL INVIDIOS

Nu trebuie sa fim invidiosi pe ceilalti. Nu trebuie sa ne comparam propria calatorie prin viata cu a celorlalti. Suntem in competitie cu o singura persoana, iar aceea suntem noi insine. Daca dorim sa ne masuram progresul nostru in viata, sa ne comparam cu persoana ce eram ieri, acum o saptamana, anul trecut...

A patra personalitate toxica - MASCA

Indiferent de varsta, sex, rasa ori nationalitate, sub aspectul nostru exterior, cu totii suntem fiinte bune si frumoase. Fiecare dintre noi este o creatie unica ce straluceste si are propriul destin, propriul drum de parcurs in viata. Sa nu ne schimbam, sa ne celebram personalitatea, sa fim cine suntem cu adevarat in interiorul nostru si ceilalti ne vor aprecia la adevarata valoare!

Image © Shutterstock - 8502187

A cincea personalitate toxica - JUDECATORUL SUPERFICIAL

Sa nu judecam o persoana dupa aparente! De multe ori, ceea ce vedem, este doar ceea ce ea alege sa ne arate in functie de un anumit context sau de starea sa interioara (durere, mahnire). Din pacate, cand altcineva incearca sa ne raneasca, o face doar pentru ca el/ea se simte ranit/a, iar atunci are nevoie de ajutor, nu de ura noastra...

O Românie unită pentru educația copiilor noștri Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Mixit lansează primul său Calendar de Paște cu surprize crocante, colorate și aromate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri