15 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Mult timp, imi era atat de teama sa ma vad in fotografii, aveam o perceptie extrem de distorsionata cu privire la exteriorul meu si de multe ori m-am simtit trista si dezamagita… Si nu as mai vrea sa vad nicio femeie care sufera din cauza aspectului fizic. Este nedrept.

E o avalansa de imagini in jurul nostru! Standardele de frumusete sunt intangibile in lumea reala si, mai degraba, un joc al aparentelor usor de manipulat, odata cu evolutia tehnologica de azi. Femeile se afla sub o presiune imensa, cautand mereu perfectiunea imaginii, intr-o lume patriarhala care ne spune “cat de important este sa ne identificam cu corpurile noastre”.

Dar experienta de a observa in jur dar si de a ma auto-analiza cu privire la aceasta tema in ultimii trei ani, cat si faptul ca am vrut sa imi largesc universul si sa ajung acolo, in locul pe care il intuim si care se afla in spatele aparentelor, mi-a adus niste perspective noi: 

1. Nu stim sa ne iubim, de fapt! Dar putem sa invatam…

Mult timp, imi era atat de teama sa ma vad in fotografii, aveam o perceptie extrem de distorsionata cu privire la exteriorul meu si de multe ori m-am simtit trista si dezamagita, pentru ca mai apoi, privind aceeasi poza, peste o vreme, cand nu ma mai identificam cu acel moment, sa imi fie chiar drag de persoana din imagine, fara sa o mai asociez neaparat, cu mine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Constientizand acest lucru, mi-am dat seama ca nu aspectul fizic era de fapt problema, ci faptul ca nu stiam sa ma iubesc si sa ma apreciez exact asa cum sunt. Acum imi pun intrebarea: “Daca as fi o alta persoana, mi-ar placea sa ma port si  sa gandesc despre acea persoana asa cum procedez cu mine?” Raspunsul este intotdeauna “NU”, pentru ca vreau binele oricui si in plus, incerc sa vad tot ce e mai frumos in oameni. De ce sa nu facem acest lucru si cu noi insine?

Toate avem dreptul sa fim fericite si sa ne simtim frumoase!

2. Suntem corp, minte, suflet si spirit, iar acest ansamblu care compune “Omul” este cu adevarat un miracol!

Ar trebui sa refuzam aceste proiectii false pe care le vedem in reclamele de pe strada, pe internet sau la televizor, unde femeile in mod special, sunt transformate in simple obiecte cu functie estetica.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

Iar presiunea de a arata intr-un anume fel este atat de mare, incat provoaca multa suferinta si nedreptate. Toate avem dreptul sa fim fericite si sa ne simtim frumoase SI DEMNE DE A FI IUBITE! Nu as mai vrea sa vad nicio femeie ca sufera din cauza aspectului fizic. Este nedrept, dar putem sa activam acea forta in interiorul nostru care sa manifeste adevarul fiintelor noastre depline si nu ceea ce vor altii sa exprimam.

Foto: Shutterstock.com; femeie, iubire

3. Suntem fiinte complexe si aspectul fizic este o suma de fractiuni de secunda ale expresivitatii corpurilor noastre

Si toate aceste expresii pe care le manifestam prin intermediul corpului compun o identitate fizica care, la randul sau este un semn al lumii noastre interioare. De aceea ar fi absurd sa ne identificam doar cu imaginile si pozele surprinse intr-un anume unghi sau cu o anume luminozitate si sa cautam obsesiv acea expresivitate care din punctul nostru de vedere ar fi ideala.

10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE

Foto: Shutterstock.com; femeie frumoasa, lumina, femeie

Corpul exprima anumite stari, inmagazineaza evenimente petrecute in viata, idei, preocuparile si pasiunile noastre, exprima preferintele noastre alimentare si intensitatea cu care traim. Si nu-i asa ca e frumos?

Foto homepage: Shutterstock.com; fata, dans, dansatoare

Foto 1 dr.: Shutterstock.com; femeie, fotografie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri