24 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Papa Ioan al XXIII-lea a scris propriul set de reguli pentru existenta zilnica, ele reflectand profunzimea si simplitatea suveranului pontif. Doar pentru azi...

Chiar daca nu se stie in mod sigur daca ii apartine sau nu Papei Ioan XXIII-lea, Decalogul de fata a devenit popular in lumea internetului. Se pare ca Papa Ioan al XXIII-lea ar fi scris propriul set de reguli pentru existenta zilnica, poruncile pentru viata de zi cu zi reflectand profunzimea si simplitatea suveranului pontif.

Ioan al XXIII-lea (1881 – 1963)a fost un papa indragit in lumea intreaga pentru caldura si bunatatea sa. Un iubitor al pacii si un militant pentru dialogul intre religii, in 2014, Papa Ioan al XXIII-lea a fost trecut in randul sfintilor de catre papa Francisc.

Decalogul pentru viata de zi cu zi al Papei Ioan al XXIII-lea

  1. Doar pentru azi, vor incerca sa traiesc pozitiv cat e ziua de mare fara sa vreau sa imi rezolv problemele vietii toate deodata.
  2. Dar pentru azi, voi avea cel mai mare respect pentru infatisarea mea: ma voi imbraca cu seriozitate; nu voi ridica tonul vocii; voi fi politicos in comportamentul meu; nu voi critica pe nimeni; nu voi avea pretentia sa corectez sau sa fac mai bun pe nimeni altcineva cu exceptia mea.
  3. Doar pentru azi, voi fi fericit avand certitudinea ca am fost creat sa fiu fericit nu doar in lumea cealalta, ci si in aceasta.
  4. Doar pentru azi, ma voi adapta circumstantelor fara sa pretind ca toate circumstantele sa se adapteze dorintelor mele.
  5. Doar pentru azi, imi voi dedica 10 minute din timpul meu unei lecturi bune, amintindu-mi ca, asa cum mancarea este necesara vietii corpului, asa si o lectura buna este necesara vietii sufletului.
  6. Doar pentru azi, voi face o fapta buna si nu voi spune nimanui despre ea.
  7. Doar pentru azi, voi face cel putin un lucru pe care nu imi place sa il fac; si daca sentimentele mele vor fi ranite, voi face in asa fel incat nimeni sa nu-si dea seama.
  8. Doar pentru azi, voi face un plan pentru mine: poate ca nu il voi urma cuvant cu cuvant, insa il voi face. Si voi fi cu ochii in patru impotriva a doua rele: nechibzuinta si indecizia.
  9. Doar pentru azi, voi crede cu putere, in ciuda aparentelor, ca providenta are grija de mine ca nimeni altcineva care exista in aceasta lume.
  10. Doar pentru azi, nu voi avea temeri. Si mai ales, nu imi va fi teama sa ma bucur de ceea ce este frumos si sa cred in bunatate.
  11. Intr-adevar, pentru 12 ore as putea face cu siguranta ce mi-ar putea cauza spaima daca ar fi sa socotesc ca trebuie sa fac pentru toata viata mea.

    Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

    via hwww.appleseeds.org


Foto: Planta via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri