27 Iunie 2013 publicat în Familie 20 share-uri

Il iubesti, dar stii ca impreuna nu puteti fi fericiti niciodata. Afla cum sa te rupi dintr-o relatie care nu a fost sa fie, cum sa te dezindragostesti de cel pe care inca il iubesti! Invata cum sa parasesti o iubire atunci cand nu are niciun viitor si iti aduce numai suferinta!

Nu merge si nu merge oricand ai incerca, oricat ti-ai dori, oricat ar incerca, oricat si-ar dori. Niciun viitor al fericirii nu se intrevede. Esti intr-o relatie care iti cauzeaza depresie doar cand te gandesti la ea? Vrei sa te indepartezi de cel pe care il poti iubi doar suferind? Vrei sa parasesti aceasta iubire care nu mai vindeca, ci doare? Atunci afla ca iubirea se invata, iubirea se dezvata. Invata cum:

Ghid psihologic de dezindragostire

Daca iti doresti sa nu te mai gandesti la fostul partener, evita sa mai vorbesti despre el si sa il aduci tot timpul in discutii. Nu iti cere nimeni sa il uiti. De fapt, nici nu ai cum. Nu incerca sa il uiti. Nu este deloc indicat sa razi cu buretele din mintea ta oameni care au insemnat ceva pentru tine. De acolo, nu pleaca doar persoana respectiva. Odata cu ea pleaca asteptarile tale, planurile tale, sperantele tale. Este dureros sa te desparti de asteptarile pe care ti le-ai construit la un moment dat. Invata doar sa accepti ca nu puteti fi impreuna intr-un mod frumos, armonios si ca in timp poate vei cunoaste pe altcineva alaturi de care poti experimenta iubirea adevarata. Invata sa accepti ca nu a fost sa fie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Incearca sa iti programezi creierul sa ii ignore “prezenta”. Conform unor studii recente, "existenta fostului partener este inregistrata in cel mai adanc nivel al creierului tau, in neuroni , in conexiunile neuronale si in sinapsele creierului. Atunci cand pierzi pe cineva la care ai tinut, in creier are loc un proces care determina o reactie similara celor care si-au pierdut un picior sau o mana si inca simt caldura sau durere in membrul lipsa. In mod similar, chiar daca partenerul tau nu mai este, in fiecare zi in care te trezesti, creierul tau se asteapta ca tu sa il vezi, sa il auzi, sa il simti, sa il atingi", se arata pe blogul specialistului american in terapie comportamentale Debora Phillips.

Daca incerci sa renunti la alcool, nu lasi scotch-ul pe biroul...

Distanteaza-te fizic de persoana respectiva si stai departe de ea, chiar si in mediul online precum facebook sau alte retele de socializare. Sterge-l din lista de prieteni. Update-urile primite de la el nu iti fac bine, impiedicandu-te sa te rupi definitiv de persoana respectiva. De asemenea, indeparteaza si ‘urmele’ fizice ale prezentei sale (obiecte primite de la el, cadouri). Este mai mult decat dificil, insa acest gest fizic aparent absurd si mic este un act foarte important care te va ajuta sa te dezindragostesti. Asaza intr-un sertar pe care il deschizi rareori sau intr-o cutie toate obiectele care iti amintesc de el. Ingroapa-le, arde-le, arunca-le, insa nu le lasa in preajma ta sub nicio forma astfel incat sa ai contact fizic cu ele. Este aproape ca si cum ai da nas in nas cu fostul partener.

Helen Fisher ne recomanda sa ne purtam cu o dragoste ca si cum ne-am trata o adictie. “Arunca biletelele si scrisorile de la el sau ascunde-le in dulap”, ne sfatuieste celebrul antropolog. “Nu il suna si nici nu il cauta online. Daca incerci sa renunti la alcool, nu lasi scotch-ul pe biroul tau”. Ideal, daca vrei sa incetezi sa te mai gandesti la persoana respectiva, te-ar ajuta sa scapi de obiectele care iti amintesc de el.”

Foto homepage: Heart of leaves - Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri