23 Iulie 2015 publicat în Entertainment 1 share-uri

Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate invata sa deseneze!

Fundatia Calea Victoriei va invita de vineri, 27 februarie, ora 19:00, la Cursul de Desen: creion, carbune, pastel, sustinut de pictorita Teodora Varzaru.

Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate invata sa deseneze, deoarece desenul poate insemna talent si imaginatie, dar in aceeasi masura poate insemna doar observatie, masuratori si exercitiu.

Desenul este o tehnica si o arta care consta in reprezentarea grafica a unui obiect, a unei figuri, sau a unui peisaj pe o suprafata bidimensionala, plana sau curba. Reprezentarea se face in general prin linii, puncte, pete, simboluri etc. Desenul poate fi monocrom sau colorat. Nimic mai simplu, asadar:

Curs 1 – Bazele unui desen

Vom incepe atelierul nostru de desen prin a descoperi cum sa incadram o imagine. Ce inseamna compozitia si care sunt regulile compozitionale. Cum se incepe o compozitie de natura statica. Cum sa masuram astfel incat sa ne educam simtul vizual si coordonarea mana-ochi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București

Curs 2 – Hasura Umbre si lumini

Pe aceeasi natura statica deja inceputa in cursul anterior, aflam care este firescul umbrelor. Invatam ce este hasura si cum sa o folosim corect. Ne indreptam atentia catre diferitele tipuri de contrast cat si la degradee-uri fine si tonuri subtile.

Curs 3 – Mari artisti

Ne vom inspira din desenele lui Albrecht Durer, da Vinci, Degas, Cezanne, Renoir, Rodin, Toulouse-Lautrec, Picasso, Van Gogh, Warhol si multi altii, pentru a putea intelege mai bine cu ce provocari s-au confruntat acestia in realizarea unei opere. Si cu atat mai mult vom incepe sa intelegem diferentele intre desenul caracteristic picturii, cel al graficii, desenul de arhitectura sau cel al sculptorilor.

Curs 4 – Ce este un crochiu?

Ne vom ajuta de informatiile deja acumulate si vom exersa simtul observatiei incercand sa facem schite dupa corpul uman. Vom afla cum surprinzi „esenta” unui om sau a unui obiect intr-un timp scurt. Ne vom ajuta de creta color si acuarela ca sa realizam mai multe astfel de crochiuri.

O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor Vinul, ca o simfonie a naturii Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Lector: Teodora Varzaru
Data incepere: 3 august 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4
Frecventa zilnica: luni-joi (3-6 august)
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri