18 Ianuarie 2017 publicat în Cultura 1 share-uri

„Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul e invizibil pentru ochi”.- Antoine de Saint-Exupéry

Teatrul de Comedie prezinta miercuri 25 ianuarie, ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficiala a spectacolului Micul Print de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija, scenografia si video Mircea Cantor, muzica Ada Milea, costume Andrada Chiriac, asistent scenografie Simona Marcu, creatie vulpe Tiberiu Toitan si Oana Micu.

Micul Print si-a depasit conditia de basm pentru copii si intra intr-o zona filosofica, metafizica mult mai profunda (Alexandru Dabija).

Am incercat sa creez o avancamera unde sa ne pregatim pentru magica lume a Micului Print, in care ne dam jos hainele zilei, gandurile ce ne-au framantat. Intram intr-un nou univers unde vedem niste planete ciudate in loc de candelabre, unde vedem proiectii video cu peisaje stranii si unde auzim doi copii imbracati in alb (un baiat si o fata) in timp ce rostesc simplu: Hotii nu iti stiu ziua de nastere, Cusca e libera, dar nu si pasarea, Focul s-a stins demult dar noi ne incalzim cu cuvintele, Mana mea e lingura ta, te hraneste (Mircea Cantor).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Avem nevoie de Micul Print pentru a ne aminti lucruri pe care e pacat ca le uitam (Ada Milea).

Pe scena Teatrului de Comedie vor da viata povestii lui Antoine de Saint-Exupéry: Dorina Chiriac, Bogdan Cotlet, Valentin Teodosiu, Eugen Racoti, Alexandru Bogdan, Dan Radulescu, Lucian Ionescu, Alexandru Turcu, Sara Chifor, Miral Solcanu, Tudor Rosu, Vlad Bazga.

#teatruldecomedie #miculprint #alexandrudabija #mirceacantor #adamilea #dorinachiriac #bogdancotlet #valentinteodosiu #alexandrubogdan #lucianionescu
#danradulescu #eugenracoti #alexandruturcu #georgemihaita

Alexandru Dabija (n. 1955, Piatra-Neamt) este unul dintre cei mai importanti regizori romani ai momentului. A fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt unde a debutat in 1976, cu spectacolul „Un nou mod de a plati vechile datorii” de Philip Massinger. Acest spectacol i-a adus premiul pentru cel mai bun regizor al anului. In cei 40 de ani de cariera a montat in intreaga tara, atat texte clasice cat si contemporane, spectacolele sale fiind apreciate de public dar si de critica de specialitate, bucurandu-se de numeroase premii. Incepand cu anul 1991 este regizor al Teatrului Odeon din Bucuresti si a fost director al teatrului intre 1991-1994 si 1996-2002. In 1995 a primit premiul UNITER „Cel mai bun spectacol” pentru Orfanul Zhao, iar in 2010 a primit Premiul Uniter „Cea mai buna regie” pentru spectacolul Pyramus &Thisbe 4 You. In 2014 i-a fost dedicata sectiunea ''Personalitati notorii ale teatrului romanesc'', inaugurata in cadrul Festivalului International al Artelor Scenice — Bienala Teatrului ''Eugene Ionesco'' (BITEI) de la Chisinau.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Mircea Cantor (n.1977, Oradea; in prezent traieste si lucreaza la Paris) este unul dintre cei mai apreciati artisti contemporani din lume. A plecat din tara in 1999, iar cinci ani mai tarziu a obtinut premiul Fundatiei Paul Ricard, cel mai important premiu acordat tinerilor artisti francezi. In 2011 a castigat prestigiosul Premiu Marcel Duchamp, ocazie cu care puncteaza o ampla expozitie personala in Centrul Pompidou, Paris. In instalatiile, filmele sau obiectele sale abordeaza teme insiprate din real, pe care le impregneaza de poetic, pastrand in acelasi timp o privire lucida, uneori critica asupra subiectelor. Imprevizibilul, incertitudinea, aspecte legate de artizanat, sunt tot atatea directii ce sunt chestionate prin prisma experimentului ce poate avea loc intr-o expozitie de a lui, si care ne pun in raport cu diferite campuri ale cunoasterii, diferite perspective, energii.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

Lucrarile lui Cantor se afla in importante colectii de arta precum MoMA New York, Centre Pompidou - Paris; Rennie Collection-Vancouver, Canada; Philadelphia Art Museum; Walker Art Center - Mineapolis; Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía - Madrid; MNAC - Bucuresti. Colaborarea cu Alexandru Dabija este o premiera in cariera sa, fiind prima scenografie pe care acesta o semneaza. Spectacolul „Micul print” poarta semnatura inconfundabila a universului plastic imaginat de Mircea Cantor.


Ada Milea
s-a nascut in 5 august 1975 la Targu- Mures. A absolvit Liceul Liviu Rebreanu din Bistrita (Jud. Bistrita-Nasaud) profilul fizica-chimie, iar mai tarziu - Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures, sectia Actorie, cu rolul „Doamna Quickly" din „Nevestele vesele din Windsor" de William Shakespeare. A fost actrita la Teatrul National din Targu Mures, apoi a devenit artist independent. A realizat coloana sonora pentru numeroase spectacole de teatru. „Micul print” ii aduce in palmares inca o colaborare cu regizorul Alexandru Dabija.

Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Spectacol realizat cu sprijinul Institutului Francez din Bucuresti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri