In explorare, fiinta umana isi dezvaluie identitatea ei multipla, prin etape diferite situate intre haos-ordine-dezordine-armonie.

22 & 23.10.2015 | 19:30
Durata: 130`

Coregrafia: Valentina De Piante Niculae
Performeri si cercetarea despre memoria corpului: Valentina De Piante Niculae, Valentina Dal Mas
Inregistrarile din memorie scrise: Brailleway
Inregistrarile din memorie sonore: Christian Marchi
Pian: Silvia Ioana Niculae

Productie: Asociatia 4Culture, WASP- Working Art Space and Production, Jardin d’Europe
Cu sprijinul: Istituto di Cultura “Vito Grasso”din Bucuresti , C32- Forte Marghera, Avenal ASD- Cervignano del Friuli

Spectacolul se compune din doua momente care traverseaza doua spatii diferite: 1 ora de spectacol, 15 minute de pauza si 20 de minute de film documentar.

Proiectul se naste din traseul unei cercetari ce iese din granitele corpului, imaginii si sunetului. Este un studiu asupra timpului pentru ca vorbeste despre memoria si atemporalitatea proceselor care, desi vechi, pot reaparea in prezent. Este un studiu asupra spatiului pentru ca vorbeste despre traversarea experientelor corporale, sonore si imaginare cu care corpul a facut cunostinta. In explorare, fiinta umana isi dezvaluie identitatea ei multipla, prin etape diferite situate intre haos-ordine-dezordine-armonie.

„Imi place palpitarea aceea a luminii, suflul vital al vantului-suflet si apoi neantul, momente in care dispare tot, invizibilitatea lucrului care atrage atentia din nou pentru a ne vorbi la un nivel si mai adanc,despre ceea ce nu se vede decat cu sufletul.”

Valentina De Piante Niculae este asistent univ. dr. in Teatru si Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercetator si performer. Are expertiza ATM a Metodei Feldenkrais, metoda de reorganizare a schemelor neuromotrice. Preda laboratoare de scriere coregrafica si educatie somatica, fiind invitata in diverse universitati si platforme de cercetare pedagogica. In 2009 a participat la evenimentul TTT – Teaching The Teachers – Bucuresti si in 2013 la TTT – Budapesta. In 2015 a tinut prelegeri teoretice imbogatite de o practica corporala intensa impreuna cu cercetatorul neurolog dr. Radu Dop si psihologul lector univ. dr. Ovidiu Brazdau. A ghidat, in calitate de expert roman, proiectul european Tandem Dance dedicat nevazatorilor si performerilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri