Primul duce de Wellington, pe numele sau adevarat Arthur Wellesley a devenit cunoscut ca eroul de la Waterloo dupa ce a invins faimoasele trupe ale lui Napleon. Printre preferintele sale culinare la loc de mare cinste se aflau muschiul de vita cu ciuperci si vinul de Madeira, iar dupa castigarea mult discutatei batalii, in cinstea sa, delicioasa friptura a fost botezata dupa numele sau.
O portie pentru 8 persoane se prepara astfel:
Muschiuletul de vita (aproximativ 1 kg) se frige la cuptor, insa nu trebuie sa fie foarte patruns. Chiar daca la suprafata este rumen, interiorul trebuie sa ramana roz. Separat, in timpul in care se lasa la racit, se prepara o pasta de ficat de pasare. Separat, intr-o tigaie neacoperita, se prajesc ciupercute taiate fin in 250 grame de unt. Ulterior, dintr-un aluat preparat din 250 g de unt si 250 g de faina se intinde o foaie in forma de dreptunghi.
Mijlocul foii, pe o suprafata egala cu suprafata muschiului, se unge cu un strat de pasta de ficat. Peste acest strat se adauga ciupercutele sotate si mai apoi si muschiul. Deasupra muschiului se adauga restul de pasta de ficat si de ciupercute, se ruleaza si se pune la copt intr-o tava unsa cu ulei. Se unge cu galbenus de ou si se coace timp de jumatate de ora la un cuptor incalzit la 200 grade celsius. Dupa gust, se serveste cu un sos mai mult sau mai putin picant.
Pofta buna!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie